Başar Turizm
İstanbul
BIST9088.69
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
BTC/USD69736.44

MHP Değirmenköy Mahalle Başkanı Ünal Uzun ile Röportaj - Ünal Uzun

MHP Değirmenköy Mahalle Başkanı Ünal Uzun ile Röportaj - Ünal Uzun

Ünal Uzun: İBB verdiği sözleri tutacak mı?

 

Bu hafta Değirmenköy’de siyasetin nabzını tutacağımız yepyeni bir haber dizisiyle karşınızdayız. İlk olarak MHP Değirmenköy Mahalle Başkanı Sayın Ünal Uzun’un konuğu olduk. Sayın Uzun ile Siyasete dair merak edilen konuları uzun uzun konuştuk. İşte sorularımıza verilen cevaplar…

Ay Türk Haber olarak, Değirmenköy'de siyatesin nabzını tutmaya başladık. Her hafta bir siyasi parti temsilcisiyle yapacağımız röportaj-söyleşi haber dizisi başlamış bulunuyor. İlk olarak randevu talebinde bulunduğumuz MHP Değirmenköy başkanı Ünal Uzun, bize olumlu yanıt vererek talebimizi olumlu karşıladı. Uzun ile Değirmenköy siyasetine dair konuları uzun uzun konuştuk.

Hasan Bircan: MHP Değirmenköy Başkanlığı olarak Değirmenköy Mahallesi’nde ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

Ünal Uzun: Öncelikle ben siyasete 14 yaşında atıldım, gençlik çağında girdim. Tabi milliyetçilik öncelikle vatan sevgisi bayrak sevgisi millet sevgisinden gelir. 14 yaşında böyle bir sevdaya atıldım ben, 2002 yılında Değirmenköy mahallemizde -iki tane mahalle var, biri İsmet Paşa diğeri Fevzi Paşa Mahallesi- o dönemde Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildim ve bu faaliyetim tam beş sene sürdü. Beş seneden sonra tekrar üyeliğim devam etti görev almadım. Sonrasında tekrar Gençlik Kolları Başkanlığı’na geçtim. Daha sonra Gençlik Kolları Yapılandırma Başkanlığı’na geçtim. Nihayetinde bugün olduğu gibi Mahalle Başkanlığı’na seçilerek görev aldık. Bizim partimizde zaten görev verilmez, görev alınır.

Hasan Bircan: Mahalle Başkanlığı’na ne kadar zamandan beri devam ediyorsunuz?

Ünal Uzun: Yaklaşık bir yıl oldu. Tabi bir yıl içinde de çok güzel şeyler yaptık, yapmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi, yani biz göreve geldik, hizmete geldik. Sayın Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’da sağolsun bizim taleplerimiz doğrultusunda bize elinden gelen yardımı göndermeye çalışıyor. Biz başkanımıza güveniyoruz. Biz Halkımıza hizmet için buradayız. Yapılan her şey halkımız içindir mahallemiz içindir.

Hasan Bircan: Siz, Belediye yönetimiyle Değirmenköy’deki hizmetler arasında aracılık yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu nasıl işliyor biraz açıklar mısınız?

Ünal Uzun: Şöyle oluyor; bizim Silivri MHP İlçe Teşkilatı’nda her hafta Salı günleri toplantı gerçekleşir. Öncelikle İlçe Yönetim, daha sonra Silivri Mahalle Başkanları olarak. Toplantıda mahallemizde eksik olan hizmetler; örneğin çim biçilecek, parklarda düzenleme ihtiyacı, yol tamiri vb. konular görüşülür. Önceki hafta rapor edilen taleplerin gerçekleşip gerçekleşmediği takip edilir.

Hasan Bircan: Peki bu söylediklerinizin ışığında, halkımız size gelip derdini dile getirerek taleplerde bulunabilir mi? Böyle bir imkan var mı?

Ünal Uzun: Şu an zaten en büyük vazifemiz o. Özellikle yol problemi… ki bu konuda Belediyemizin çağrı merkezine de şikayetler gidiyor. Tabi elimizden geldiği kadar da yollarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Bundan sonra bu hizmetler daha da hız kazanacaktır.

Hasan Bircan: 2019 Yılından beri MHP yönetiminde olan Silivri Belediyesi’nin, Değirmenköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği hizmetler nelerdir?

Ünal Uzun: Seçim vaadlerinde  Belediye Başkanı’mız Sayın Volkan Yılmaz mahallemize gelişinde futbol sahasında koyunların, ineklerin otladığını görmesi ve Değirmenköy Spor’un faaliyette olmadığını öğrenmesi üzerine, diyor ki: “…göreve geldiğimizde ilk işimiz mahalleye güzel bir spor tessisi kazandırmak olacaktır.” Ve bugün bu tesis, hem de bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yapılarak başlanmış ve bitirilmiştir. Bu çok ciddi bir iştir. Bu arada her Çarşamba pazar açan pazarcı esnafımız kışın zor şartlarda çalışmak zorunda kalıyordu.

Mahallemize modern bir kapalı Pazar yeri yapıldı ve yan tarafına da, halkımızın kahvaltı yapabileceği, oturup dinleneceği güzel bir park yapıldı.

Ayrıca seçimde işbaşına geldiğimiz zaman Volkan Başkanımız çiftçiye ve hayvancıya destek vereceğini de vaad etmişti. Bunlar nelerdir, öncelikle yerli arpa tohumu, yağlı Ayçiçek tohumu, havancılarımıza saman, yemlik mısır ve mısırdan elde edilen mısır sılaşı. Geçen sene ve ondan önceki seneler bu saydıklarıma ilave olarak on bin teneke ayçiçekten elde edilen sıvı yağ, halkımıza ücretsiz olarak verilmiştir. Temizlik işlerinde çöp toplama taşerondan Belediye bünyesine geçmiştir. Belediye borçlarının üç yıl içinde ciddi miktarda ödenmesi sağlanmıştır.

Hasan Bircan: Bundan sonrası için, Sayın Volkan Yılmaz başkanlığında Belediyemizin Değirmenköy Mahallesi için yatırım ve faaliyet planları nelerdir?

Ünal Uzun: Biz Değirmenköy MHP Teşkilatı olarak Sayın Volkan Yılmaz Başkanımıza bu konuda güveniyoruz. Mahallemize daha nice güzel işler yapılacağına inanıyoruz. Halkımız olarak ta yapılan projelerin devamını dileriz. Bunlar gibi daha bir çok projeye imza atabiliriz.

Hasan Bircan: Değirmenköy’de en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi, yolların bir çok yerde bozuk olduğunu, bu yönde gelen şikayetlerden biliyoruz. Belediye ekiplerinin yol tamiri çalışmalarına da sık sık şahit oluyoruz. Ama şikayetler bir türlü bitmiyor. Silivri Belediyesi’nin Değirmenköy yollarının tamiri için, bundan sonra daha fazla çalışması olacak mı?

Ünal Uzun: Zaten mahallemizde en büyük sorun yol sorunu. Halkımız da bu şikayetleri iletiyor devamlı olarak. Silivri Belediyesi, yol konusunda sıcak ve soğuk asfalt gibi yol tamiri ve yapımı faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu çalışmalar daha önceden başladı zaten. Biz bu konuda ilgili birimlerle sürekli görüşüyoruz. İnşallah bundan sonra bu çalışmalar hız kazanarak sürecektir.

Hasan Bircan: 2024 yerel seçimleri için herhangi bir seçim çalışmanız var mı? Yada olacak mı?

Ünal Uzun: Ben 2024 seçimlerinde öncelikle Sayın Volkan Yılmaz Başkanımızın tekrar aday olacağını ümit ediyorum. Tabi bu konuda Silivri olarak, Silivri’nin mahalleleri olarak, yapılan hizmetlerden daha güzelleri için, daha iyi hizmetler ve daha güzel projeler için çalışmalarımız olacak. Tabi bu projeler seçim zamanı geldiğinde açıklanacak. İnşallah 2024 sonrası, öncekilerden daha güzel projelere imza atarız diye eklemek isterim.

Hasan Bircan: Son olarak söylemek istediğiniz ve Değirmenköy halkına vermek istediğiniz mesajınız olacak mı?

Ünal Uzun: Ben buradan sizin vasıtanızla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Mahallemize verilen üç tane proje sözleri vardı, halen bunlar gerçekleşmedi. Kreş, halk ekmek noktası ve çiftçilerimize kapalı sulama kanalı. Bu projelerin İBB tarafından, Sayın İmamoğlu tarafında mahallemize kazandırılması bizi memnun eder. Yapılan her iş güzeldir. Biz “A parti” , “B parti” gözetmeksizin halkımıza verilen vaatlerin yerine gelmesini istiyoruz. Biz halkımıza hizmet edilmesi taraftarıyız. Silivri Belediyesi’nin uzun zamandır kreş için İBB’ye tahsis ettiği yer vardır. Sadece İBB’nin söz verdiği üzere, gelip projeyi hayata geçirmesi beklenmektedir. İBBGölet caddesinde yapmış olduğu sıcak asfalt çalışmasını yarım bırakmıştır. Bağlar köprüsüne kadar tamamlamamıştır. Bu konuyla alakalı da, ilgili makamlara mahalle adına talepte bulunuyoruz. Yoksa mahallemize bir ceza mı söz konusu? Kafalarda soru işareti bulunmaktadır.

Hasan Bircan: Sohbeti tamamlamadan önce, Ay Türk Haber’i nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ünal Uzun: Ay Türk Haber Değirmenköy’ün haber sitesi. Bu arada hayırlı uğurlu olsun, Allah yolunuzu açık etsin. Değirmenköy ile ilgili haberleri ve paylaşımları güzel buluyoruz. Devam etmesini temenni ederiz, başarılar dileriz.        

Hasan Bircan: Teşekkür ederiz. Biz de bu konuda desteklerinizi bekleriz. Bize bu randevuyu vererek vaktinizi ayırdığınız için hem size, hem de Sayın Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar