Başar Turizm
İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD62863.733
Asude Bircan

Asude Bircan

Mail: [email protected]

GİZLİ SİLAH

     Bazı insanların birden fazla yeteneği vardır ve bunları sergileyerek bir o kadar da başarı sergilerler. Bazılarının ise hiçbir yeteneği yoktur. Peki bu insanlar arasında ne fark var, yeteneklerimizi öğrenmek için neler yapabiliriz, hiç düşündünüz mü? Hadi gelin hep beraber öğrenelim.

-Yeteneksiz İnsan Var Mı?

     Öncelikle şu konuya açıklık getirelim, yeteneksiz hiçbir insan yoktur arkadaşlar. Kimi kullanışlı olsun, kimi işe yaramaz olsun; her insanın bir sürü yeteneği vardır. Bunu gösterebilen insan ile gösteremeyen insan arasındaki tek fark ise gösteremeyen insanların bu yeteneklerinin farkına varamamış olmasıdır. Bir insan bir yeteneğini keşfettiği zaman onu kullanmak ve geliştirmek üzere uğraşır ve çaba sarf eder, bunun sonucunda ise çabasına göre sonuçlar alır. Bunun farkında olmayan kişiler ise “Hiçbir yeteneğim yok.” diye sürekli üzüntü duyarlar ve yeteneklerini arama girişiminde bile bulunmazlar çoğu zaman.

-Yeteneklerimizi Bulmak İçin Neler Yapmalıyız?

     Çok zor değil aslında. Düşünün. Neyi seviyorsunuz, neyi yapmaktan keyif alıyorsunuz; sadece düşünün. Başka insanların sizin ne yapmanızı istediği yönündeki sözlerine kulak asmayın. Eğer bu sözlere kendi düşünce ve zevklerinizden daha fazla önem verirseniz, hayatta bir yere gelmeniz daha da zorlaşacaktır. Geleceğiniz için kendinizi düşünerek karar verin, başkalarını değil. Aldığımız kararlarda elbette diğer insanlara danışarak seçim yapmalıyız. Fakat bu kendi yeteneklerinizin ve zevklerinizin önüne asla geçmemeli.

      Unutmayın, “Kimsenin yeteneği yok.” gibi bir şey asla söz konusu değildir ve herkeste birtakım yetenekler vardır. İnsanı asıl yetenekli kılan şey ise bu yeteneklerin ve yaratıcılığın farkına varıp bunu hayata geçirebilmektir.

     Yazımı baştan sona okuyan herkese yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar