Başar Turizm
İstanbul
BIST10082.77
DOLAR32.475
EURO34.8038
ALTIN2428.2
BTC/USD63632.3
Sertaç Gürsoy

Sertaç Gürsoy

Mail: [email protected]

Tarihi Gecenin Sabahı

Tarihi Gecenin Sabahı

Selamlar Dostlar;

Bildiğimiz üzere dün ülke futbolu adına çok önemli bir geceydi.Temsilcilerimiz Fenerbahçe Avrupa Kupasında grubundan lider çıkarak adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Başakşehir,Sivasspor  Konferans Ligina gruplarını lider bitirerek adlarını son 16 turuna yazdırmayı başardı.Trabzonspor ise  Ferencvaros karşısında aldığı galibiyet Avrupa Ligi'nde tur atlamak için yeterli olmadı.Trabzonspor, Konferans Ligi'ne son 16 play-off turundan giriş yapacak.

Fenerbahçe namağlup lider turladı.

Sarı-lacivertli temsilcimiz deplasmanda grupta 1 puanla son sırada bulunan Dinamo Kiev'i yenerek Avrupa Ligi grubunu lider bitirdi. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi 24 Şubat'ta belli olacak.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve stadyum görseli olabilir

UEFA Avrupa Ligi B Grubu son hafta maçında Dinamo Kiev ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 

Temsilcimiz, Polonya'nın Krakov kentindeki Cracovia Stadı'nda oynanan karşılaşmada rakibini  genç yıldız Arda Güler (23') ve Willian Arao'nun (45+2') golleriyle 2-0 yendi.

Dinamo Kiev'de Zabarnyi 68. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı.

Arda Güler böylece Jude Bellingham'ı geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu. 

Bu sonucun ardından puanını 14'e yükselten Fenerbahçe, grubu namağlup lider bitirerek doğrudan son 16 turuna yükseldi. 1 puanda son sırada kalan Dinamo Kiev ise Avrupa kupalarına veda etti. 

Diğer maçta temsilcimizin en yakın rakibi Rennes sahasında AEK Larnaca ile 1-1 berabere kaldı. Grubu 12 puanla ikinci sırada tamamlayan Fransız ekibi son 16 turu için play-off oynayacak. 5 puanla üçüncü olan AEK Larnaca ise yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. 

Başakşehir lider çıktı, son 16'ya kaldı

Turuncu-lacivertli temsilcimiz Hearts'ı 3-1 gibi  net bir skorla devirerek Konferans Ligi grubunu lider bitirdi. Başakşehir'in son 16 turundaki rakibi 24 Şubat'ta belli olacak.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu altıncı ve son maçında Hearts'ı ağırladı. Müsabakadan 3-1 galip ayrılan temsilcimiz grubunu lider tamamlayarak son 16 biletini cebine koydu.

Tecrübeli hoca Emre Belözoğlu'nun ekibine galibiyeti getiren goller Youssouf Ndayishimiye (4'), Serdar Gürler (33') ve Berkay Özcan'dan (64') geldi. İskoç ekibinin tek sayısını Nathaniel Atkinson (90') kaydetti.

Bu sonuçla 13 puana yükselen Başakşehir, aynı puana sahip Fiorentina'nın ikili averajla önünde yer alarak grubunu lider tamamladı.

Başakşehir'in son 16 turundaki rakibi, Konferans Ligi'nde gruplarını ikinci bitirenler ile Avrupa Ligi'nde gruplarını üçüncü bitirenler arasında oynanacak play-off turundan gelecek takımlardan biri olacak.

Konferans Ligi'nde son 16 play-off turu kurası 7 Kasım'da, son 16 turu kurası 24 Şubat'ta çekilecek.

Turnuvada son 16 play-off turu maçları 16-23 Şubat'ta, son 16 turu maçları ise 9-16 Mart'ta yapılacak.

Sivasspor lider çıktı, son 16'ya kaldı

Temsilcimiz Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu son haftasında deplasmanda karşılaştığı Çekya takımı Slavia Prag ile 1-1 berabere kalarak son 16 takım arasına kaldı.

Bir 3 kişi ve stadyum görseli olabilir

UEFA Avrupa Konferans ligi gruplarında son maçlar oynanırken. Temsilcimiz Sivasspor grup aşamasındaki son müsabakasında Slavia Prag ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. 11 puana sahip olan Yiğidolar, grubu lider tamamladı ve son 16 takım arasına kaldı.

CFR Cluj, grubu 10 puanla ikinci tamamlarken, Çekya ekibi Slavia Prag 8 puanla 3., Kosova takımı Ballkani ise 4 puanla 4. sırada yer aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu kura çekimi 24 Şubat Cuma günü çekilecek. Turun ilk maçları 9 Mart, rövanş müsabakaları ise 16 Mart'ta oynanacak. (İHA)

Trabzonspor yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek

Bordo-mavili temsilcimize Ferencvaros karşısında aldığı galibiyet grubunda bulunan Monaco'nun Kızılyıldız'ı yenmesiyle Avrupa Ligi'nde tur atlamak için yeterli olmadı. Temsilcimiz Trabzonspor, Konferans Ligi'ne son 16 play-off turundan giriş yapacak.

Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı ve son maçında Ferencvaros'u ağırladı. Temsilcimiz sahadan 1-0 galip ayrılmasına rağmen, Monaco'nun Kızılyıldız'ı yenmesiyle, grupta üçüncü sırada kaldı. Karadeniz Fırtınası yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek.

Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren gol Anastasios Bakasetas'tan (7') geldi. 

Temsilcimiz Trabzonspor'un grubu ikinci bitirerek Avrupa Ligi'nde son 16 play-off turuna kalabilmesi için Monaco'nun Kızılyıldız karşısında puan kaybetmesi gerekiyordu fakat Ligue 1 takımı hata yapmayınca Abdullah Avcı'nın ekibi üçüncü olarak Konferans Ligi bileti aldı. 

Süper Lig'in son şampiyonu, Konferans Ligi'nde gruplarını ikinci sırada bitiren takımlardan biriyle son 16 play-off turunda eşleşecek. Kura çekimi 7 Kasım Pazartesi günü TSİ 16:00'da yapılacak. Temsilcimiz bu turu geçmesi halinde 24 Şubat'taki son 16 turu kurasında yer almaya hak kazanacak.

Turnuvada son 16 play-off turu maçları 16-23 Şubat'ta, son 16 turu maçları ise 9-16 Mart'ta yapılacak.

Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında kaçıncı?

Kulüplerimizin Avrupa'da oynadığı karşılaşmaların ardından ülke puanı sıralamasında Norveç'i de geçerek bir basamak daha yükseldik. İşte son durum...

Fotoğraf açıklaması yok.

Avrupa kupalarında 2022-23 sezonu sürerken temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir'in gruplarında oynadığı karşılaşmaların ardından yükselişimiz devam etti.

UEFA ülke puanı klasmanında sezona 20. sırada giren Türkiye, turnuvalardaki grup maçları sonunda 12. sırada yer aldı.

UEFA'nın ülke sıralamasında son durum şu şekilde:

(Not: Tablo son olarak 4 Kasım 2022'de güncellenmiştir...)

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar