Başar Turizm
İstanbul
BIST9959.79
DOLAR32.38
EURO34.7898
ALTIN2431.6
BTC/USD62323.18
Asude Bircan

Asude Bircan

Mail: [email protected]

Öğrenciler Neden Okulu Sevmiyor?

Öğrenciler Neden Okulu Sevmiyor?

     Günümüzde okul neredeyse tüm öğrenciler tarafından sevilmiyor. Öğrencilerin çoğu okulun kapanmasını dört gözle bekliyor. Peki öğrencilerin okuldan bu kadar nefret etmelerinin sebebi ne olabilir?
     Öncelikle okul, bir eğitim kurumudur. Tüm okullarda ders verilmesi zorunludur. Genellikle okullarda dersler yaklaşık 40 dakika olup, teneffüsler ise 10 dakikadır. Öğrencilerin genellikle şikâyet ettikleri konu ise, derslerin sıkıcı olması. Derslerin öğrencilere sıkıcı gelmesinin sebebi ise, genel olarak hem derslerin zor olması, hem de derslerde öğretmenler tarafından öğrencilere sürekli ve fazla ödev verilmesi. Peki bu sıkıcılığın önüne geçmek için ne yapılabilir?
     Öncelikle ders işlenirken öğrencilerin ilgi odağı olan konularla bağlantılı şekilde ders işlenirse, bu öğrencilerin derse odaklanmasını da sağlayabilir. Örneğin; matematik dersi işlenirken o konuyla alakalı bir oyun açılabilir, yahut fen dersindeyken yine o konu ile ilgili bir deney yapılarak hem öğrencilerin ilgisi o yöne çekilir, hem de dersi ve konuyı daha iyi kavramış olurlar. Tabii ki bunlar öğrencilerin okulu tamamen sevmesine sebebiyet vermeyebilir. Peki bunun için ne yapılabilir?
     Öncelikle öğrenciler ne kadar ilgilerini çeken konular ile ders işlemekten hoşlansalar da, sürekli içeride ders işlemek bir süre sonra hem öğrenciyi hem de öğretmeni sıkabilir. Bunun için örneğin öğlenden sonraki dersler dışarıda işlenebilir. Bu hem öğrencilerin ve öğretmenlerin temiz hava almasına, hem de dersi daha eğlenceli işlemeye vesile olacaktır. Peki öğrenciler yine okulu sevmezlerse?
     Bu durumda rüşvet gibi olsa da öğrencilere küçük ödüller vermek gerekebilir. Mesela 1 ay boyunca devamsızlık yapmayan öğrencilere belli bir miktar para verilebilir. Yahut ders ortalaması 85'in üstünde olan öğrencilere özel hediyeler alınabilir. Bu sayede öğrenciler hem hediye aldıkları için mutlu olur, hem de başarı seviyeleri artar.
     Evet, ben de bir öğrenci olarak kendi düşüncelerimi de ekleyerek sizin için böyle bir yazı hazırladım. Buraya kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim.
     Asude Bircan

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar