Başar Turizm
İstanbul
BIST10082.77
DOLAR32.4805
EURO34.8181
ALTIN2426.5
BTC/USD63591.18
Sertaç Gürsoy

Sertaç Gürsoy

Mail: [email protected]

Hız Bağımlılığı

Hız Bağımlılığı

Selamlar Dostlar;

 

Bugün sizlerle kendimde içinde bulunduğum hız bağımlılığı hakkında konuşmak istiyorum.

Nedir bu "Hız Bağımlılığı" ?

File:Dikkat okul levhası ve hız sınırı levhası.jpg

Bildiğimiz üzere araç özellikle benim gibi otomobil kullanıcıları hayatı pahasına, hız tutkusuna sahip olmakla birlikte çoğu zaman trafiğe açık alanlarda özellikle şehir içinde ortalamanın ve sınırın oldukça üstünde araçlarını kullanmakta.Öncelikle şunu bilmeliyiz ki hız şehir içi ve şehir dışında uygun olmayan yollarda yapılmamalılır.Son günlerde oldukça sık duymaya başladığımız trafik kazalarının başlıca sebepleri hız tutkusu ve dikkatsiz kullanım.

Yapılan araştırmalara göre "Hız Tutkusunun" Testosteron Seviyesini arttırdığı gözlemlenmiştir.

Hızlanmak için pedala bastığınızda, vücudunuzda ani bir adrenalin patlaması gerçekleşir. Bunun sonucunda kan basıncınız yükselir ve kalp atışlarınız hızlanır. Vücut ısınız yükselir veya vücudunuzda karıncalanmalar hissedebilirsiniz. Hız karşısında ortaya çıkan bu etkilerin, hem kadın hem de erkeklerde gerçekleştiğini görebiliriz. Ancak erkeklerde bu etki daha belirgindir ve bunun nedeni, erkeklerde daha yüksek miktarda bulunan "Testosteron Hormonu" olabilir.

Ücretsiz açık hava, araba, araç kullanmak içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stok Fotoğraflar

2009 yılında Organizational Behavior and Human Decision Processes dergisinde yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, iki gruba ayırdıkları erkeklerin testosteron seviyelerini karşılaştırdı. Birinci grupta yer alan erkekler hızlı bir spor araba kullanırken, ikinci gruptaki erkekler normal bir sedan araba kullanıyordu. Gruplardan birinin araçları kullandığı caddede kadınlar varken, diğer grubun bulunduğu cadde tamamen sakin ve boştu. Araştırmanın sonucunda spor araba kullanan grubun testosteron seviyesinin diğer gruba göre daha yüksek olduğu gözlemlendi. Ayrıca kadınların varlığının testosteron seviyesinde bir değişiklik yaratmadığı, yalnızca arabanın hızının testosteron seviyesini etkilediği sonucuna ulaşıldı.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar