Başar Turizm
İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD63076.43
Hasan Bircan

Hasan Bircan

Mail: [email protected]

Gündem Değirmenköy

Cuma günü Silivri Belediyesi Meclisi Eylül ayı 2. oturumunda görüşülen 9. maddede Değirmenköy, Silivri’nin bir anda gündemi oluverdi. Özetlemek gerekirse, Değirmenköy’de sanayi sitesi imarlı 134/4 ada/parsel nolu arsanın da içinde olduğu toplam 18 adet arsanın satışı kararı görüşüldü.

Muhalefetin Değirmenköy’deki sanayi sitesi arsasının satışını doğru bulmaması üzerine yaşanan tartışmaların akabinde, Başkan Yılmaz bir de Değirmenköy’de belde belediyesi zamanında mezbaha olarak kullanılan ve sonradan mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçen alanın İBB tarafından depo olarak kiraya verileceğinin İBB encümen raporunu açıklamasıyla karşılıklı tartışmalar başka bir boyut kazandı.

Şimdi konuyla alakalı görüş ve kanaat belirtmek yerine konuyu biraz irdeleyerek anlamaya çalışalım.

Volkan Yılmaz, 134/4 nolu alanın Hazine adına kayıtlıyken kendi çabalarıyla Silivri Belediyesi mülkiyetine kazandırıldığını söyleyerek, mevcut sanayi dükkanları esnafını da mağdur etmeyecek şekilde ayrılmış olan bu alanın satışıyla Belediye kasasına gelir elde etmek istiyor. (Dolayısıyla Değirmenköy için)

İBB ise, eskiden mezbaha faaliyetinde bulunulan (içinde hala binasının atıl olarak bulunduğu) alanı encümen kararıyla depo olarak kiraya vermek istiyor. Buradan da İstanbul halkına gelir elde edilecek. (Dolayısıyla Silivri ve Değirmenköy için)

Tartışmada ise her iki taraf da kendince haklı. Silivri’de muhalefet grubu, Yılmaz’ın sanayi sitesi imarlı arsa satışı kararını doğru bulmuyor. Arsanın özel sektör yerine Belediye ve yöre halkı tarafından tasarrufta bulunulmasının daha doğru olacağını savunuyor. Yılmaz ve Cumhur ittifakı tarafı ise mezbaha alanının depo olarak kiraya verilmesi kararını doğru bulmuyor. Yılmaz, bölgede mezbahaya  ihtiyaç olduğunu da her platformda dile getiriyor.

Burada Değirmenköy halkının kendi kaderini yakından ilgilendiren bu kararlar ile ilgili olumlu yada olumsuz düşünceler bir şeyi değiştirmeyecektir, çünkü belde olarak kendini yönetme hakkı 2009 yılında kalkmış, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında mahalle statüsüne düşmüştür.

Silivri Belediyesi Meclisi, Silivri’nin toplam nüfusunu (yaklaşık 210 bin) temsil ederken, İ.B.B. Meclisi, İstanbul’un toplam nüfusunu (yaklaşık 16 milyon+) temsil etmektedir.

  • Demokraside herkes farklı düşünebilir, ancak kanunlar çerçevesinde herkesin değil (seçilmiş) bir kişinin yada grubun dediği olacaktır.
  • Peki bizi yönetenler; bizim için doğru mu, yoksa yanlış mı karar vermektedir?
  • Bu kararlar, başta yöre halkı olmak üzere Silivri ve İstanbul halkına ne kazandıracak veya ne kaybettirecektir?
  • Belediye seçimlerine doğru yol alırken, gerçekleşen bu kararlar seçmenin sandıktaki tavrını nasıl etkileyecektir?

Siyasi tecrübesi ve birikimi olan yöneticilerimiz bunları mutlaka düşünmüşlerdir diye düşünüyorum.

Bu arada, yukarıda Değirmenköy’ün 2009 yılında mahalle statüsüne düştüğünden bahsederken, yeni muhtar adaylarımız aklıma geldi. Yaşadığım Değirmenköy’de bulunan İsmetpaşa ve Fevzipaşa Mahalleleri için 2024 yılı yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığına talip olacak (henüz resmi başvuru yapılmamış) yeni ve eski adaylar bulunuyor. Edindiğim bilgilere göre bunlardan bir tanesi de ilk kez aday olacak olan Başak Soydam hanımefendi. Birinci azası da Semra Ulukan. Kendilerine şimdiden hayılı olsun dileklerimi iletiyorum. Mevcut durumda olan her iki mahalle muhtarı da 2024 mart seçimlerinde yine aday. Diğer adayları da bir sonraki yazımda paylaşacağım. Hoşçakalın

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar