Başar Turizm
İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD63267.674
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Yanlış yapmak

Merhaba sayın okurlar, sayın Ay Türk Haber İzleyicileri.

Bugün de yine tartışmalı bir konu seçtim. Konumuz yanlış yapmak olsun. Ben, şahsım olarak yanlış yapmayı normal bulurum, ama bu devamlı yanlış yapmak anlamında değil.

Herkes her şeyi bilemez. Her işin bir acemiliği olur. Yaptığınız işi öğreninceye kadar yanlışlar yapabilirsiniz. Tabii ki işin doğrusunu yapmak çok güzeldir. İşin ehli olmak güzeldir. İnsan yanlış yaparak doğruyu bulur.

Bir de güzel bir ata sözü vardır, eskiler bilir bunu; “Yanlış iş Bağdat'tan döner” derler.

Şimdi, buraya kadar her şey güzel. Ancak bir de bile bile yanlış yapanlar var. Adam inatçıdır. İnadı ne kadar zararlı da olsa yanlış yapıyor.

Yanlış olduğunu bilse de örneğin; “Benim babam, dedem bu partiye oy atmış, ben de buradan ayrılmayacağım” der. Ya da, doğrusu daha az masraflı da olsa, zamandan tasarruf da sağlasa; “Ben böyle gördüm, böyle yaparım” der. Ya da, “Şunu yemek, içmek zararlıdır.” gibi öğütlere, inadından dolayı kulak asmaz. Sigara içmek gibi konularda da (yanlış olduğunu bilerek yine) yanlışa devam eden kişiye ne diyeceğiz?

Hani bizim buralarda derler ya; “Adam taşım da taşım dermiş.”

Ancak, artık bu bilerek yanlış yapanlar şöyle bir kendilerini sorguya çekmeliler. Bu neyin inadıdır? Nasıl bir huydur? Nasıl bir bencilliktir bu?

Bu tür davranışların sürdürülmesi ve bilerek yanlış yapmak, çok çağ dışıdır. Artık olgunlaşıp doğruya doğru demeliyiz. Geleceğimize de örnek olmalıyız.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar