Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.351
EURO34.6808
ALTIN2411.0
BTC/USD58333.16
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Mutluluk

Merhaba sevgili okurlar, hepinize saygılar sunarım.

Sayın okurlar, yine farklı bir fikir aklıma geldi. Bu fikri ele almamdaki sebep; çok zengin, çok çeşitleri olan bir refleks olduğunu düşündüğüm için mutluluk konusunu işleyelim dedim.

Mutluluk, genellikle duygusal insanlarda daha fazla ve daha hızlı reaksiyon gösterir. Bir de mutluluk hormonunu tetikleyen tatlı yiyeceklerdir. Ancak bazı kişiler vardır ki çok katı. Karakter olarak da çok memnuniyetsiz. Kolay kolay memnun olmaz, mutlu olmaz. Olsa bile mutluluğunu saklar. Sanki karşısındaki insana eziyet edercesinde soğuk kanlı davranır, karşısındakinin içini karartır.

Bir de gözünü seveyim o mutlu olan insanların; çok alçak gönüllüdür. Ufacık şeylerle çok mutlu olurlar.

Bir çocuk bir çikolata ile mutlu olur, bir yetişkin iş bulursa, bir arabası olursa, yaptığı işten para kazanırsa mutlu olur. Yani her yaşa göre herkes kendi ilgi alanında sevebileceği bir meseleye sahip olduğunda mutlu olur. Mesela ben kendimi söyleyeyim; bir insanı mutlu edersem çok mutlu olurum. Bazen şahsi meselelerimizi bırakıp ülkemizin herhangi bir konuda başarısından memnun oluruz ya da dünyamızın bir buluşundan memnun oluruz. Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz.

Çok zengin birisinin mutluluğu büyük olur, fakir birinin mutluluğu da küçük olur. Derler ya; "Allah fakiri mutlu etmek için eşeğini önce kaybettirir, sonra da buldurur ve mutlu edermiş" Neyse esprimiz bir yana... Ama mütevazi olunup büyük küçük demeden güzel şeylerden mutlu olmasını bilmeliyiz ve karşımızda sevdiklerimizi de mutlu etmeliyiz. Onların mutluluklarını paylaşmalıyız.

Tekrar buluşuncaya kadar hepinize mutluluklar diliyorum.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar