Başar Turizm
İstanbul
BIST10177.27
DOLAR32.3879
EURO34.8114
ALTIN2406.4
BTC/USD57657.58
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Kuzu gibi olduk.

Merhaba sayın okurlar. Hepinize saygılar sunarım.

Sayın okurlar, içinde bulunduğumuz ekim ayı ülkemizde ve dünyada "Meme kanseri farkındalık ayı" olarak bir takım etkilinliklerle bu hastalığın ülkelerde taranması amaçlanmaktadır. Tüm dünyada ekim ayında yürütülen farkındalık ve belinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Sayın okurlar, kadınlarımız şu veya bu nedenlerden dolayı hastalıkla ilgili doktorlara erişim sıkıntıları çekiyorlar. Bu durumda devletimizin yapması gereken; uzman ekipler oluşturarak, köy kasaba demeden gezici gruplarla halkımıza gitmeliler.

Bir örnek vereyim; Bundan 40 -50 yıl önce röntgen cihazlarıyla sağlıkçı gruplar insanlarda verem tarama yapıyorlardı. 50 yıl önce yapılan bu veremle savaş, bugün bu meme kanseriyle taramayı yapamayacak mı? Aslında şu anda her yönden imkanlar daha fazla. Önemli olan böyle bir program yapılmasına karar verilmesidir.

Bir başka konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. O da rahim ağzı kanseri için yapılan aşı. Bu aşı bütün kalkınmış devletlerde periyodik olarak ücretsiz yapılmakta. Aşı 14-26 dahil yaş aralığında yapılmakta. Konunun çok daha fazla detayına inmek istemiyorum. Ancak aşının fiyatı 1858 TL ve belirli aralıklarla 3 defa yapılması gerekiyor. Bu aşıyı, bizim eli her yerlere yeten devletimiz ücretsiz yapamıyor mu? Aslında sosyal devletin en temel görevlerinden biridir.

Bir deyiş var ya "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." Hep yol köprü yapacağımıza, biraz da insanımız için yatırım yapsak diyorum.

Bu konularda bizlere görev düşüyor. Siyasilere hiç bir konuda ses çıkarmıyoruz. Kusura bakmayın kuzu gibi olduk. Bizlere oy istemeye gelenlerden bu tür hizmetleri istemeliyiz.

Satırlarıma son verirken beni dinlediğiniz için teşekkür ederim, hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar