Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.4042
EURO34.8357
ALTIN2413.0
BTC/USD57566.43
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Kural

Merhaba sevgili okurlar. Hepinize saygı ve sevgiler sunarım.

Sevgili okurlar, yaşantımızın her alanında ne kadar önemli olduğunu gördüğüm kurallı yaşamanın önemini vurgulamak istiyorum bugünkü yazımızda.

Kurallı yaşayan toplumlar üzerinde biraz araştırma yaptım. Emin olun ki; ekonomik yönden olsun, demokratik yaşam olsun, gelişmiş ileri ülkeler ve örgütlü sosyal toplumların hepsinde en önemli unsurun kurallı yaşamak olduğunu gördüm.

Toplumlarda kurallara uyulduğunda adalet ve saygılı olmak gibi önemli davranışlar kendiliğinden oluşuyor zaten.

Hele hele bu zamanda dünya nüfusunun arttığını düşünürsek, kargaşanın da o ölçüde artacağı muhakkak. Bu yüzden kuralların sıkı sıkıya uygulanması gerekmekte.

Kurallı olması gereken o kadar önemli hususlar var ki; örneğin ahlaki kurallar, trafik kuralları, hukuki kurallar, hatta apartman kuralları bile sayılabilir. Yani saymakla bitmez.

Apartman yönetiminde bile kurallar vardır.

Ancak kural, insanoğlunun hayatının kolaylaşması ve düzenli olması için bir çare, bir yöntemdir. Değişmez değildir. İptal de edilir, yenilenir veya yeniden de düzenlenebilir. Hatta bazı hayati ve acil durumlarda, yeni kurallar da devreye girebilir. Örneğin bir ambulans, bir itfaiye yollarda herkesle aynı kurallara tabi değildir. Görev sırasında geçiş üstünlüğünün olması, bu tür araçlar için yine bazı kurallar çerçevesinde olmaktadır.

Sevgili dostlar, satırlarıma son verirken hepinizi kurallara uymayı ve birbirimize saygılı davranmayı tavsiye eder, beni dinlediğiniz için sizlere teşekkür ederim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar