Başar Turizm
İstanbul
BIST10156.28
DOLAR32.3622
EURO34.7161
ALTIN2394.1
BTC/USD58126.99
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Kuraklık

Merhaba sayın okurlar. Hepinize saygı ve sevgiler sunarım.

Sayın okurlar, son zamanlarda hayatımızı olumsuz etkileyen bir kuraklık yaşıyoruz. Bu kuraklık sebepleri, bilim adamlarının açıklamalarına göre iki nedene bağlı.

Birincisi doğal nedenlerden dolayı suların biraz daha derinlere çekilmesi. Diğer neden ise bilinçsiz su kullanımı nedeniyle yüzeysel sular yok olmakta. Bu durumda göller ve ırmaklarda su miktarı azalmakta hatta bazıları kurumaktadır.

Bir de başka bir sorunumuz daha var. Bu da dolaylı olarak dünya düzeninin bozulmasını doğuran etkenlerden biri olan çevre kirliliği ve hava kirliliği. Havada karbondioksitin artması ve katı yakıt kullanılmasından doğan kirlilik atmosferin ısınmasına neden olmakta.

Bu yüzden dünya her yıl biraz daha ısınıyor. Göllerde, derelerde, denizlerde buharlaşma artıyor. Yağmur ve diğer yağışlar da olmuyor. Olduğu zaman da çevre felaketi oluyor. Seller, fırtınalar, aşırı soğuklar oluyor.

Dünya ülkeleri bir türlü anlaşıp bu çarpık sanayileşmeyi durdurmuyorlar. Kirliliğe ciddi önlem almıyorlar. Devletlerin güvenlik güçleri bu kötü gidişe dur demek için protesto eden insanlara protesto hakkı bile tanımıyorlar.

Bu durumda kuraklıktan kurtulmak için kendi önlemlerimizi almak bizlere düşüyor. Yağan yağmur sularını depolayacağız. Kar sularını depolayacağız. Dereler üzerine belirli aralıklarla göletler yapacağız. Yani suyu boşa akıtmayacağız. Yağmurların yağması için ağaçlar dikeceğiz. Sulama sistemimizi genellikle damlama şeklinde yapacağız. Kısacası, tasarruflu ve bilinçli davranmak zorundayız.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hepinize saygılar sunarım. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar