Başar Turizm
İstanbul
BIST10891.42
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BTC/USD68082.99
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Kız çocuklarımız

Merhaba Sayın Okurlar

Bugünkü makalemizi Tv Haberlerinden etkilenerek hazırladım.  

Gündem her gün değişiyor, ancak haberlerde değişmeyen bir şey farkettim. O da bayan eşlerinin öldürülmesi, yaralanması ya da şiddete maruz kalması gibi vakalar. Böyle durumlarda bayan eş babasının evine sığınıyor ya da kardeşine sığınıyor. Ama ayrılmakta olduğu erkek şiddetinden kurtulamıyor. Onları genelde devlette koruyamıyor.

Bana göre bu durumların yaşanmaması için özellikle bayanlar evliliklerinde daha doğru karar vermeli. Eşlerin birbirlerini iyi tanımalarına imkan verilmeli.

Diğer önemli bir husus bayanların kültürlü olması, meslek sahibi olması yani ekonomik özgürlüğünü kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durmasıdır. Bu durumda kendilerini daha güzel ifade edebilirler.

Bu bahsettiğimiz durumların olabilmesi için bayanların eğitimli olması gerekir. Bunun için çocukların da mutlaka okutulması, kendilerine uygun bir takım meslekler kazandırılarak ekonomik özgürlüğünün elde edilmesi sağlanmalıdır.

Burada anne ve babalara çok görevler düşüyor. Kız çocukları ile daha fazla ilgilenilmesi gerekir.

Hatta bana göre devlet memurlarının büyük oranda bayanlardan oluşması çok yerinde olur. Ancak bu cümleden erkek evlatların dışlandığı anlamı ortaya çıkmasın. Tabii ki erkek çocukları da okuyup kültürlü olmalı. Ancak erkek çocuklar bir şekilde başlarının çaresine bakar. Yani iş icabı bir barakada da yatabilir. Bir tamirci de çıraklık da yapabilir. Çoban da olabilir. Doğaları gereği onların kız çocuklarına göre iş alternatifleri daha fazla.

Lütfen, ileride kız evlatlarımızın rahat etmesini istiyorsak onları okutmalıyız. Onları hayat yolunda daha doğru yönlendirmeliyiz. Ana baba olarak her zaman çocuklarımızın arkasında olup onların en yakın arkadaşları olmalıyız.

Ben fikirlerimi söyledim. Bu konularda uzman olmasam da yöneticilik yaptım. İyi bir gözlemciyim.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar