Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.351
EURO34.6808
ALTIN2411.0
BTC/USD58333.16
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Kimseden bekleme

Merhaba sevgili okurlar, hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Sevgili okurlar, her hafta bahsettiğim konular; çevremizdeki güncel olaylar, kasabamızdaki sorunlar ya da tartışmaya açık münazaralı konular.

Bugün de yine kafamızı yoracak bir konu seçtim sizlere. Çünkü zorlanan beyin çalışan beyindir. Zora düşen insan zorlukların hakkından gelir. Bir insana iyilik yapmak istiyorsan ona (sürekli) iyilik yapmayacaksın. O kişi kendi kendine o sıkıntıyı aşmayı bilsin, işte o zaman iş öğrenir. Kötülük istiyorsan, o kişiye hazır vereceksin ve o insan her zaman muhtaç kalır.

Hani bir söz vardır; “Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış.”

Canlıların bulundukları ortama göre, görünüşleri, iç ve dış karakteristik özellikleri şekillenir. İş öğrenmek zorunda kalırsa öğrenir. Koşmak zorunda ise koşar. Kaçmak zorunda ise kaçar. Uçmak zorunda ise uçar…  (gibi örnekler çoğaltılabilir)

Kuşun, böceğin renkleri bile yaşam alanları neresiyse oraya göre uyum sağlamış. O hayvanın rengi o çevreye uymuş. Yani bahsettiğim konu doğanın kanunudur. Doğadaki canlılık böylece çeşitlenmiş ve özellik kazanmıştır.

Kusura bakmayalım ama bir insan “Okumam, kafa yoramam” derse, “Haber falan dinlemem, bana ne onlardan” derse, o insan uyumak istiyor, ninni istiyor demektir. Yarın, öbür gün “Ortamı beğenmiyorum. Ne olacak bu halimiz?” demeye hakkı yok. Ortamdan şikayet etmemeli.

Sayın okurlar, işlerin kolaycılığına kaçmamalıyız. Güzel işler, güzel ortamlar, güzel bir gelecek hazırlamak kolaycılıkla (Hani bir söz vardır ya; “Kuyrukla kapan boşandırmakla”) olmuyor.

Kendimizi her konuda yetiştirmeye gayret etmeli, becerilerimizi geliştirmeli, yani emek harcamalıyız. Güzel işler böyle ortaya çıkar, birilerinden bir şeyler beklemekle değil!

Sözlerime son verirken hepinize teşekkür ederim.

Saygılar sunarım. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar