Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3984
EURO34.7742
ALTIN2416.2
BTC/USD57967.35
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Keşke

         Sevgili okurlar, sayın hemşehrilerim; yine size değişik bir konuyla geldim. Konuyu hep beraber irdeleyelim.

     Bu keşke kelimesi benim hayatımda hiç sevmediğim bir kelime ama bazen yaptığımız hatalardan dolayı söylemek zorunda kalıyoruz. Hatalarımızın herhangi bir safhasında bazen yeri geldiğinde pişmanlığımızı dile getirmek için keşke böyle yapmasaydım ya da böyle yapsaydım deriz. İşte o hatalar bazen büyük olup bizler de unutulmayacak izler bırakıyor. O hatalar şahsımızı ya da ailemizi bile etkiliyor. O hatalarımızı hatırladığımızda büyük pişmanlıklar duyarız. Zaman zaman bizleri ağlatırlar bile. Peki bu hatalar neden kaynaklanıyor?

     Emin olun çok araştırarak yazıyorum size, %90'ı ön yargılı olmamızdan peşin hükümlü olup düşünmeden aceleyle hareket etmemizden kaynaklanıyor. Diğer bir neden kafamızdaki tabulardan kurtulamadığımızdan kaynaklanıyor. Size bir dostumdan duyduğum ön yargılı davranma ilgili bir anekdotu aktarayım.

     Eşi işinde çalışmakta olan bebeğiyle beraber yaşayan bir hanım, devamlı evinin önünde gördüğü bir gelincik ile sevgi bağı kurmuş, birbirleri ile iyi anlaşıyorlar. Birbirlerine güveniyorlar. Bir gün kadının acil bir işi çıkıyor. Bebeği evde uyur bırakıyor ve evden çıkarken "Gelinceye kadar bebeğimi sana emanet ediyorum." diyor ve işine gidiyor. Bir süre sonra döndüğünde kapıda gelincik hayvanını ağzı burnu kan içinde görür. Kadın "Eyvah!" der. "Bebeğimi öldürdü!" diyerek gelinciği sopalayarak döve döve öldürür. İçeriye girdikten sonra bebeği sağlam vaziyette uyurken görür. Ancak bebeğin yanında parçalanmış kanlar içinde bir yılanın  olduğunu da görür. İşte o zaman kadın anlar ki gelincik bebeği korumak için yılanla boğuşmuş ve yılanı öldürmüş. Fakat artık kadın ne yapsın? O kadar üzülmüş ki bu konu ömrünün sonuna kadar onda acı bir anı olarak kalmış, hep rüyalarına girmiş.

     İşte burada keşke demek o kadar kifayetsiz kalıyor ki keşke demekten nefret ediyorsun. Evet, dostlarım hepimiz acele etmeden ön yargılı olmadan davranacağız ve keşke demeyeceğiz. Kusura bakmayın ahkam kesmek gibi o oluyor ama öyle bir şey haddime değil sadece konuşuyoruz. Belki siz benden daha iyisini bilirsiniz. Ben de fikrimi söylüyorum. Ben kendimce sizlerle sohbet ediyorum. Sizde yorumlarınız ile sohbete katılabilirsiniz. Pardon yine çok konuştuk, hoşça kalın.

Makale Yorumları

  • Ali Kalay12-08-2022 20:59

    Son pişmanlık fayda etmez

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar