Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3009
EURO34.6629
ALTIN2405.6
BTC/USD57493.61
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

İrade

Merhaba sevgili okurlar, herkese sağlıklı günler temenni ediyorum.

Sizlerle tekrar yeni bir makalede buluşmanın mutluluğu ile konumuzu tartışmaya açmak istiyorum.

Sevgili okurlar; bana göre irade, insanlarda olması gereken en büyük meziyetlerden biridir. Bir insanın iradesine hakim olması; o insanın, hayatında muvaffak olması demektir. İradesine, yani nefsine hakim olan kişi, kolay kolay hata yapmaz, başını derde sokmaz, günah işlemez. Maddi - manevi, özel hayatında olsun, aile ve toplum arasında olsun her zaman huzurlu yaşar. Yani kısacası irade kişinin başarısının anahtarıdır. Sevgili okurlar, hepimizin bildiği gibi her meselenin, her olayın bir normali vardır. Yapılan işi eksik bırakmak ne kadar yanlışsa, o işin olması gerekenden fazla, yani olması gerekenin üzerinde yapılması da o kadar yanlıştır.

    Yersiz ve lüzumsuz yapılan davranışlar olsun, konuşmalar olsun her zaman kişinin başını ağrıtır, kişiyi sıkıntıya sokar. İnsanın iradesine hakim olup susmasını bilmesi gerekir.

Sevgili okurlar, esasında çok fazla örnek vermek istemiyorum, ama yanlış anlaşılmamak adına örnek vermeden duramıyorum. Affedersiniz, yemek yemenin de fazlası, zenginliğinde fazlası bana göre zarar. Her konuda kararımızı bilmeliyiz. Kazanmak uğruna doğru olmayan, insani olmayan konulara tenezzül edilmesi, insanın iradesine hakim olması çok önemlidir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar