Başar Turizm
İstanbul
BIST10163.62
DOLAR32.3666
EURO34.6858
ALTIN2389.5
BTC/USD57709.28
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

İnanmak

Selam sevgili okurlar. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ramazan bayramınızı en samimi duygularla kutlar, hepinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sevgili dostlar, bugün konumuz inanmak olsun istedim.

Tüm insanlardan istirhamım odur ki, kimse kimseyi kendi istediği, kendi inandığı istikamette inanmaya zorlamamalı. Herkes neye istiyorsa ona inansın. Kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanan kişi, doğru bildiğini savunsun ve doğruluğunu ispat etsin. Başkasını ikna etmeye çalışırken kendi kendini kandırmasın. Bu çok hatalı ve ileride telafişi zor olan bir yanlıştır.

Bazı insanlar vardır, inanmak istediği konuya kendini o kadar kaptırır ki, kurduğu hayallerin, gördüğü rüyaların doğru olduğunu sanır.

Bazen de öyle bir kilitlenir ki konuya, baktırdığı falda söylenenler ve hayatında yaşadıklarıyla paralellik kurmaya çalışır.

Size internette okuduğum bir örneği vermek istiyorum.

Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatının şeyhi, depremin olacağını (Tövbe diyorum) haşa, Allah'ın ona söylediğini ve depremi onun yönlendirdiğini söylüyor.

İşte bu zavallı adam aslında hasta, kendini bu yolda o kadar kaptırmıştır ki, belki hayalinde belki de rüyasında gördüğünü doğru sanıyor. Aslında kimseyi kandırdığı yok, o kendini kandırıyor.

Artık öyle safsatalara kanacak insanlar kalmadı. Cahillik var; ancak bu, cahilliğin ötesinde bir düşünce. Eğer inanan varsa, o kişiler de söyleyen gibi hastadır. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Sevgili dostlar, bu sohbetten sonra ben sizlere şunu vurgulamak istiyorum;

İnandığınız meselelerde bir süre sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İşte o zaman “Keşke” demenin faydası yok. Peki ne yapmalıyız? Bence, inandığımız konuyu güzel araştırmalıyız. Doğruluğuna kanaat getirmeliyiz. Doğru yolda olduğumuzdan emin olmalıyız. Kimse bizim kafamıza silah dayamıyor. Kafamızın dikine gitmenin anlamı yok. “Dedem, babam böyle düşünürdü” demeye gerek yok. O zaman öyleydi. Bu zaman böyle olabilir.

Değerli dostlar, lütfen yanlış anlaşılmasın. Ben sadece konuyla ilgili örnek veriyorum. Temsilde hata olmaz derler…

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar