Başar Turizm
İstanbul
BIST10117.31
DOLAR32.356
EURO34.7365
ALTIN2402.1
BTC/USD57725.87
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Hayaller

Herkese merhaba sevgili dostlar.

Sayın okurlar, değişik bir şeyler geldi aklıma. Hep beraber bir öz eleştiri yapıp bir hayal kuralım mı? Şöyle yeni doğmuş bir bebek dahil bütün insanlar, bütün hayvanlar yüz yıl sonra hiçbiri olmayacak değil mi? Hepsi ölecek! Tüm dünyadan bahsediyorum, milyonlarda bir olan istisnalar hariç.

Bizim göremeyeceğimiz o devirde yeni kültürler, yeni devletler, değişik giyimler, yeni şarkılar, havalarda uçan yolcu taşıyan araçlar, aya, yıldızlara yapılan turistik seyahatler, birbirlerine tahammül etmesini bilen kültürlü toplumlar, birbirleri ile barışık insanlar vs.

Ancak bunları biz hiç göremeyeceğiz. Bizleri unutacaklar, isimlerimizi bile kimse bilmeyecek. Şundan eminim ki bizden bahsederken hiç iyi şeyler söylemeyecekler. Çünkü havayı kirlettik, suyu kirlettik, denizleri kirlettik, petrolü bitirdik, birbirimizi hiç uğruna katlettik. Hiçbir şeyin kıymetini bilmedik. Onlara kötü bir miras bıraktık.

Ancak isimleri ölmeyen, heykelleri dikilenler de az da olsa var. Onlar, kimsenin görmediğini görenler, tarih yazanlar, geleceği değiştiren, geleceğe ışık tutanlardır. Fakat bu kişilerin bir çoğu fikirlerinden, hayallerinden, düşüncelerinden dolayı çok hapishanelerde yatmışlardır. Giden o aydınlardan biri çok mücadele etmiş ancak sonuç alamamış. Giderken bizim ülkemiz için şöyle demiş;

"Bir gün ülkenin baş ucuna bir not yanağına da bir öpücük kondurup gideceğim. -Çok tatlı uyuyordun, uyandırmaya kıyamadım- diyeceğim."

Sayın okurlar, sevgili Nazım Hikmet'in de sözlerini söylemeden duramayacağım. Adamı sürgün ettik, şimdi de mezarını istiyoruz. "Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz. Vicdansızların, sapıkların, katillerin, nefretin, cehaletin ortasına düştük" diyor sevgili Nazım Hikmet.

Sayın okurlar, size tavsiyede bulunacak nitelik ve vasıfta değilim, sadece fikrimi söylüyorum. Ne olur tüm insanlık insan gibi yaşasa, insanlar birbirini zorda bırakmak yerine, birbirine yardımcı olsa, geleceğe güzel bir dünya, güzel bir miras bıraksak.

Birbirimizi din ile, dil ile boğmasak. Doğmadan önce biz mi tercih yaptık, nerede kimlerden doğacağımızı? Keşke şunu herkes bir anlasa.

Sayın okurlar, sizleri biraz yordum. Kusura bakmayın.

Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar