Başar Turizm
İstanbul
BIST10148.06
DOLAR32.3863
EURO34.7
ALTIN2394.6
BTC/USD58849.71
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Hareketsizlik

Merhaba sevgili okurlar. Hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Sevgili okurlar, bana göre çok önemli bulduğum bir konuyu bugün sizinle paylaşmak istedim. Aslında konuyu ve konunun önemini tek bir ata sözü ile anlatmak mümkün. “İşleyen demir pas tutmaz” derler. Yani insan vücudunun hareketli olmasının önemini söylemek istiyorum.

Yürümeyen insan, beden ile hiç bir iş yapmayan insan, yani hareketsiz kalan bir insanın uzuvları bir süre sonra yağ bağlar. Kasları gelişmez. Sindirim sistemi iyi çalışmaz. Dolaşım sistemi çalışmaz. Derken kilo alır ya da tembellik hastalığı dediğimiz bir takım rahatsızlıklar başlar ve kalitesiz bir yaşam sürecine girer.

Bizim olan işi başkalarına yaptırmak ile rahat ettiğimizi sanırız. Halbuki kendimize kötülük ederiz. İleride rahatsız olmamak için şimdi rahatsız olmalıyız.  Başkasından su istemek yerine kalkıp kendi suyumuzu kendimiz almalıyız.

Böyle derken aklıma bir fıkra geldi sevgili okurlar.

Adamın üç oğlu varmış. Evde hepsi birlikte otururken, baba büyük oğluna; “Oğlum bana bir su verir misin” demiş. Oğlu; “İşim var baba" demiş. Ortanca oğluna; "Sen bir su ver oğlum” demiş. O da; “Müsait değilim baba” demiş. En küçük oğlu da; “Bırak bu terbiyesizleri baba, sen kalk iç suyunu” demiş.

Yani durum bu, ne söylemeli size bırakıyorum.

Konumuza dönecek olursak, sadece beden meselesi değil, beyin olarak da kendimizi tembelleştirmemeliyiz.

Yani bazen deriz ya; “O işe kafa yoramam...” İşte bir yanlış. Ne var yani kafa yorsak. Beyin jimnastiği yapmış oluruz. Hiç bir konu ile ilgilenmeyen bir beyin, alzheimer hastalığına doğru gidiyor demektir.

Satırlarıma son verirken, hepinize tekrar saygılar sunar, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar