Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3385
EURO34.6932
ALTIN2409.5
BTC/USD57421.24
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Ezmeden ezilmeden

Merhaba sayın okurlar. Hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Sayın okurlar, bugün sizlere; son zamanlarda çok dikkatimi çeken, (kurum ve kuruluşlar dışında) şahısların aralarında yaptıkları alışverişler, gayrimenkul ve araç alış satışları ile ilgili bir takım ahlaki olmayan davranışlardan bahsetmek istedim.

Bu konuyu güzel bir sözle anlatmak istiyorum. “İnsanlar paranın peşinden o kadar hızlı koşuyorlar ki, ahlakın arkadan yetişmesi mümkün değil”

Yani bazı insanlar “Aldanmayayım, aldatayım” düşüncesiyle hareket ediyor. Nedense “Ben aldanmayayım, ama karşımdakini de aldatmayayım” demiyor.

Kendimizi dünya hayatına o kadar kaptırdık ki, gözümüz başka şeyleri görmüyor. O kadar bozuk bir ortama sürüklendik ki ,dürüst olduğu zaman insana aptal gözüyle bakılıyor, aldatılmaya çalışılıyor.

Yeri gelmişken, burada da düşünülecek bir cümle söylemek istiyorum; “Sevmedim ben bu devri, güzel insanlar çok çabuk tüketiliyor”

Sevgili okurlar devir bu, uyanık olmalıyız. Uyanık olmak kendini korumaktır, başkasını aldatmak olarak düşünülmemeli.

Memleketin yarısı düşünmekten uyuyamıyor. Diğer yarısı da uyumaktan düşünemiyor. Ne kadar acı değil mi dostlarım?

Sayın okurlar, burada sohbet ediyoruz. Kimse kimseye ahlak dersi vermiyor. Peki bu durum değişmez mi? Değişir tabii. Avrupa'da gelişmiş ülkelerde böyle değil.

Mesele, halkın kültürlü olması meselesi. İnşallah bir gün bizde de kültür seviyesi artar. İnsanlığa yakışır biçimde diyaloglar, alışverişler, ezmeden ezilmeden birbirimize saygılı davranırız.

Naçizane bir fikrim var; Mucizelere inanmadan, mucize beklemeden, hurafelere inanmadan, gerçekçi düşünüp yeteneğimizin olduğu ve iyi bildiğimiz konularda çok çalışmalıyız.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Hepinize saygılar sunarım.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar