Başar Turizm
İstanbul
BIST10148.06
DOLAR32.3863
EURO34.7
ALTIN2394.6
BTC/USD58849.71
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Ekonomi

Merhaba sayın okurlar, hepinize saygılar sunarım.

Sayın okurlar, ekonominin insanlar üzerindeki etkilerini incelediğimiz zaman, bir çok meselenin maddi sebeplerle ilgili olduğunu görebiliriz. Ekonomik durumu iyi olan bir aile düzeniyle kötü bir ekonomi ortamındaki kötü giden bir yaşantıyı konuşalım istedim bu yazımızda.

Normal şartlarda kimse kötü olmayı, kendine kötü bir insanı örnek almayı istemez. Bu durumu bozan ya ruhsal hastalıklardır, ya da ekonomik sebeplerdir.

Örnek verecek olursak; kimse hırsız olmak istemez. Peki neden olur? Kişinin ya ekonomisi bozuktur yetiştiremiyor, ya da ruhsal sağlık durumunda bozukluk vardır. Aza kanaat etmiyor, gözü doymuyordur.

Bir örnek daha verecek olursak; kimse teröre girmek istemez. Ya bunu para için yapıyor ya da ruh sağlığı yerinde değildir veya bir konuda beyni yıkanmıştır. Bu gibi örnekler çoğaltılabilir.

İyi bir insan olmak için maddiyat tabii ki yeterli değildir. Ancak; maddi durumu iyi olan bir insan, eğitimli ve ahlaklı bir kişi, eğer ruh halinde bir sıkıntı yoksa ne devletinden çalar, ne milletinden çalar, ne de teröre bulaşır.

Bu yüzdendir ki; devletlerde, kurumlarda, ailelerde ilk işimiz insanımızın refah seviyesini yükseltmek olmalıdır. İlk iş olarak, tüm çalışmalar insan odaklı olmalıdır. Toplumumuzun eğitim ve kültürel seviyesini yükseltirsek o zaman herkes yapacağı işi bilir.

Söylediklerimden üzerine alınan varsa alınabilir. Onu söyleme, bunu söyleme… Neyi konuşacağız? Gerçekten, başımızı nereye çevirsek bir olumsuz durumla karşılaşıyoruz. Ailelerde boşanmalar had safhada. Ne yazık ki her geçen gün aileler parçalanıyor.

Kiracı - ev sahibi kavgaları... İnsanlarla biraz yakından diyalog kurduğunuzda daha iyi görüyorsunuz; İnsanların çoğu depresyon hapı kullanıyor, sakinleştirici kullanıyor, hastaneler hasta insanlarla dolu. Bırakın doluluğu, hastaneye gitmek de mesele. Hastasınız, randevusuz gidemiyorsunuz. Üstelik randevu da alamıyorsunuz.

Peki ne yapmalıyız? Ekonomik durum iyi olsa bu kadar hasta da olmaz. Olsa da özel hastanelere giderler, devlet hastaneleri kalabalık olmaz. Bu kadar ilaç da kullanılmaz. İnsanlar daha huzurlu olurlar.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar