Başar Turizm
İstanbul
BIST10163.62
DOLAR32.3666
EURO34.6858
ALTIN2389.5
BTC/USD57709.28
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Ego

Merhaba Sayın okurlar. Hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Sevgili Okurlar, benim son zamanlarda toplumlarda gördüğüm; (vatandaşlar arasındaki ekonomik, kültür ve eğitim konularındaki önemli farklılıklar yüzünden), bazı insanlarda “ego” tavan yapmış durumda.

Herkes kendince haklı, herkes kendinin doğru düşündüğünü, doğruyu gördüğünü sanıyor. Kimse kimsenin görüşüne saygı gösterip değer vermiyor. Halbuki örnek verecek olursak; bir dere - tepeye ben başka bir yönden bakar, başka manzara görürüm, sen başka açıdan bakıp başka bir manzara görürsün. Her görüş değerlendirilirse daha büyük bir bilgi ortaya çıkar.

Değişik düşünceler, farklı görüşler, giyim tarzlarındaki değişiklikler, kültür ve eğitim farklılıkları... Bu renklilikler toplumda bir zenginliktir.

Toplumumuza çoban, çiftçi, işçi de lazım; memur, bilim adamları, profesörler de lazım. Hepimizin birbirimize ihtiyacımız var. Herkes kendine göre akıllı.

Çoban matematiği bilmez, profesör de hayvan bağırdığında ne istediğini bilmez. O yüzden, herkes birbirine saygılı olmalı, kimse kimseye tepeden bakmamalı.

Bu durumda akıllı ve olgun bir insan, birbirimize muhtaç olduğumuz şu üç günlük dünyada egoistlik yapmaz, kimse kimseye tepeden bakmaz.

Satırlarıma son verirken, hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Güzel günler dilerim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar