Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3009
EURO34.6629
ALTIN2405.6
BTC/USD57493.61
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Doğallık

Merhaba sayın okurlar, 

Belki merak ediyorsunuz diye size şunu söylemek istiyorum; Yazdığım yazıların konularını genellikle günlük hayatta etkilendiğim meselelerden, gözlemlerimden ya da siz izleyicilerin talepleri doğrultusunda seçmekteyim. "Şunu yazmalıyım, bunu yazmamalıyım" gibi zorlamalı hiç bir işi yapmam, hatta kendi özel hayatımda da her yapılan işin doğasına uygun, tabii halinin korunmasını isterim. Yapay ve göstermelik işlerden uzağım. Bir çok konuda doğallıktan yanayım. Ancak, eğitimi ve kültürü daha ilerilere taşımayı isterim. 

Her canlı doğal hayatında nasıl yaşıyorsa böyle devam etmeli. Doğada bize göre bazı şeyler eksik veya fazla gibi gelebilir, ancak biz farkında değiliz; doğa dengesini koruyor. Bizlere bu konuda çok görevler düşmekte. Örneğin; bir arı sokuyor, bir yılan ısırıyor, bir tilki tavukları yiyor diye hiç gereksiz yere bu hayvanların canını almaya çalışmamalıyız. Her canlı, fıtratında ne varsa onu yapıyor.

Size bir hikaye anlatayım...

Adam, bir çukura düşmüş olan yengeci çıkarmaya çalışıyormuş. Fakat, yengeci her tutuşunda yengeç elini ısırıyormuş. Adam da ısrarla yengeci o çukurdan kurtarmaya çalışıyormuş. Kurtarmaya çalışan kişinin yanındakiler; "Bırak, uğraşma... Baksana elini ısırıyor, demiş. Kurtarmaya çalışan da demiş ki; "Onun fıtratında ısırmak var. Ama benim fıtratımda yardım etmek var. Ben insanım, ne olursa olsun onu çıkaracağım." 

Adam her şeyi ne güzel açıklamış. İnsan böyle bir yaratıktır. Hatta insan eğitildikçe, kültür seviyesi geliştikçe ortaya daha güzel sonuçlar çıkar. Düşünelim ki, cahil ya da kötü niyetli bir insanın elindeki bir bıçak, bir cinayet, bir yaralama aleti iken, kültürlü bir insanın, bir doktorun elinde olduğunda o bıçak bir can kurtarma (ameliyat) malzemesi oluyor. 

Sözlerimin takdirini size bırakıyorum.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim, hoşçakalın.
 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar