Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.2621
EURO34.6632
ALTIN2411.4
BTC/USD57119.17
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Deprem

Merhaba sayın okurlar, sayın Ay Türk Haber izleyicileri,

Bugün bu yazıyı yazdığım tarih 6 Şubat 2024. Yani, bir yıl önce bu tarihte büyük bir deprem olduğunu biliyoruz. Bu yüzden, sizler için hazırladığım konuyu bir tarafa bırakarak depremi konuşalım istedim.

Sizlere 17 Ağustos 1999 depremine ithafen 17 Ağustos 2022 tarihinde deprem ile alakalı bir makale yazmıştım. O makaleyi de bir deprem uzmanıyla görüşerek kaleme aldığımı bilmenizi isterim. İşte o tarihin ardından 6 Şubat 2023 depremi oldu. Depremler, bizim için güncelliğini koruyor. Aşağı yukarı, büyük küçük her gün bir yerlerde oluyor ve olmaya da devam edecek. Biz depremlerle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.

Bizlerin birinci önceliği depremlerden korunmayı öğrenmektir. Sağlam binalar yaparak, doğru tedbirler alarak bir deprem anında nasıl davranacağımızı bilmeliyiz ve çocuklarımıza da bilmeyenlere de öğretmeliyiz. Bir deprem anında bize bir şey olmasa da diğer vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olacağımızı, sorumluluk duyacağımızı anlamalıyız. Deprem çantalarımızı deyim yerinde ise baş ucumuzdan ayırmamalıyız.

Diğer başka bir hususta şudur ki; bizi yöneteceklerden, bizleri yönetmeye talip olanlardan senin partin benim partim demeden, bizlere konu ile ilgili alacakları tedbirleri açıklamalarını istemeliyiz. Vaat edip de taahhüdünü yerine getirmeyenlere hesap sormasını bilmeliyiz. Yetkililerin yerleşim yerleri ile ilgili deprem planlarını kasabanın bilboartlarına asmalarını istemeliyiz.

Depremin hangi gün hangi saat olacağını bilmediğimiz için bütün deprem tedbirleri ivedilikle alınmalıdır. Deprem araç gereçleri, kumanyaları, araç yakıtları, ekonomik birikimler vs. maddeler stoklarda olmalıdır. Deprem kitapçıkları bastırılıp halka bilgi verilmelidir. Bu gibi destekleri bizleri yönetenlerden isteme hakkımız var.

Satırlarıma son verirken, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar