Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.4042
EURO34.8357
ALTIN2413.0
BTC/USD57566.43
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Bir hikaye

Merhaba sayın okurlar, sayın Ay Türk Haber izleyicileri.

Sayın okurlar, en başından söylemiş olayım ki, kimseye burada terbiyeli olmak ve toplumdaki davranışları hakkında uyaracak, ders verecek durumda değilim ve haddime de düşmez.

Ancak, gördüğüm yakışık almayacak davranışları kendi düşünceme göre konuşurum. Düşüncem şudur ki, insan en basit olarak kendine yapılmasını istemediği davranışları başkasına yapmamalı. Bu kişinin uyarılmasına gerek yok. Çünkü o kişi, zaten o davranışın kendine yapılmasını istemiyor.

Genç bir kadın, yanına oturttuğu dört beş yaşındaki çocuğu kucağına alıp, ayakta zor duran yaşlı kadına yer vermiyor. Üstelik çocuğu kalkmak istiyor, o ise çocuğa otur diyor. Kadın camdan bakıyor, görmezden geliyor. Emin olun ben utandım ve kalktım kadına yer verdim. Ben değil herkes benim yaptığımı yapar. Bu küçük bir nezaket kuralı. Ama demek ki o genç kadın gibileri de var.

Artık her bölgede nüfus çok arttı ve artmaya devam ediyor. Toplumdaki resmi ya da gayri resmi kurallara uyulmalı. İnsanlar bireysel düşünceyle bencil davranışlarla hareket edip, çevresindeki; engeliyle, yaşlılığıyla, çocukluğuyla, hamileliği ve hastalığıyla vs. yaşamaya çalışan insanları görmezden gelemeyiz.

Bizler insansak, insanlığımız bütün inanç ve ananelerimizden önce gelmeli.

Müsaade ederseniz yine ufak bir hikaye anlatayım;

Bir mahallede, sadece karı ve kocadan ibaret bir çift yaşıyormuş. Kadın evden çıkıp alışverişe giderken yol kenarında bir çocuğun sopası ile yerde çizerek oynadığını görür. Çocuğa sorar; "Ne yapıyorsun yavrum?" der. Çocuk da; "Cennetten arsa bölüyorum, satacağım." diye cevap verir. Kadın; "Tamam, bana bir tane sat" der. Çocuk; "Ama 20 TL" der. Kadın; "Tamam" diyerek parayı verir ve işine gider. Kadın o gece uyurken kendini cennette görür ve sabah kocasına anlatır. Kocası da çok etkilenir ve bir gün sonra arsa almak için çocuğu aramaya çıkar ve aynı yerde çocuğu görür. Çocuğa; "Sen mi cennetten arsa satıyorsun? Benim hanıma da satmışsın?" diye sorar. Çocuk; "Evet" der.

Adam hemen çıkarır 20 TL'yi çocuğa uzatır. Çocuk; "Olmaz" der. "Arsalar 20 milyon TL." Adam; "Ama benim hanıma 20 TL'ye vermişsin" der. Çocuk; "O bana benim param yok diye o parayı verdi, arsa için değil. Ama sen beni değil kendini düşündüğün için arsa istiyorsun, sen kalbini düzelt, Allah sana parasız da yer verir." cevabıyla adama dersini verir.

Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim, hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar