Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.2621
EURO34.6632
ALTIN2411.4
BTC/USD57119.17
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Bir gariptir insanoğlu

Sevgili okurlar, gelin hep beraber bir öz eleştiri yapalım. Hayatımızı şöyle bir gözden geçirelim, doğru mu yapmışız gençlere bu konularda tavsiyelerde bulunalım. Onlar da aynı hatalara düşmesinler.

Çocukluğumuzda sıkılır, büyümek isteriz. Hatta ana babalarımız da bir an önce büyüyelim isterler. Büyüyünce çocukluğumuzu ararız, çocukluk anılarımızı anlatır, bir çocuk olabilsek deriz. O zaman büyümek için acele etmeyeceğiz. Çocukluğumuzun tadını çıkaracağız. Büyüyünce sağlığımızı hiç düşünmeden para kazanma sevdasına düşeriz. O parayı kazanırız ama sağlığımızı yitiririz. Bu defa da sağlığımıza kavuşmak için para harcamaya başlarız. Ama nafile, kimimiz iyileşir, kimimiz de de bir takım dertler kalır.

O zaman illa ki para kazanacağız diye bir hırsla kendimizi hasta edecek kadar çalışmayacağız, kendimizi eskitmeyeceğiz.

Güzel bir söz söyleyelim, “Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, hiç yaşamamış gibi ölürüz.” İşte böyle olmamalı. Yarınlarımızı o denli düşünüyoruz ki bugün elimizdekileri kayıp ettiğimizi fark edemiyoruz. Oysa hayat geçmişte değil, gelecekte değil, bugün yaşanır.

Şu anda kasabamızda ortamı görüyorum. Hepimiz evde hiç bitmeyen işlerle uğraşıyoruz. Kendimize hiç zaman ayırmadan çalışıyoruz. Parklarda oturan aileler, kafede çay içen gençler bir çoğu kasabamızın yerlisi olmayan insanlar. Kıskanmıyorum. Ama bizim yerli insanlarımız da değişseler, onlar da çaya gezintiye çıksalar derim.

Dışarılarda pikniğe giden insanların yüzde doksanı yine yerli halkımızdan değil. Nedir, biz hayata mı küstük, yoksa değişemiyoruz mu? yoksa çok mu paraya ihtiyacımız var ? Anlamadım…

Düşünüyorum da eskiden kadınlarımız siyah çarşaf giyerlerdi. Bunu giymekten nasıl kurtulduk anlamadım, ama önemli bir şeyi başardık. Kadınlarımıza bravo. Peki erkekler, onlar da tembelhanelerden ne zaman kurtulacak? Eskiye göre biraz tembelhane kültürü zayıfladı ama tamamen kalkmalı.

O tembelhane dediğim kahvehaneler, onlar da kendilerini yenilemeli, oyunlar kalkmalı. Sandalye yerine koltuklar koyulmalı, masalara yiyecek ve kaliteli içecek servisleri yapılıp kaliteli birer aile kafeslerine dönüşmeli.

Bizler kendimizi yenilemezsek birileri gelir, böyle iş yerleri açarlar.

Neyse yine fazla konuştum. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayalım. Hoşçakalın.

Makale Yorumları

  • Ahmet hami bekiz22-07-2022 12:53

    Çok değerli dostum tanıdığımda farklılığını topluma karşı olan sorumluluğunu iletişimde olduğun insana bakarken vicdani muhasebeni eksik etmeyen bir insan olarak tanıdım seni yazındakı temenniler gerçekleştiğinde her şey güzel olacak seninle aynı fikirdeyim .Sevgiler saygilar

  • Ercüment kanlılar22-07-2022 12:14

    Hayatın gerçekleri bunlar Haluk abi, çok ama çok güzek yazmışsın. Ancak emekli olup geliri yetmeyen ve hala calışan insanlar var bu ülkede malesef ve işte tam da senin dediğin oluyor. Yaşadığımızı zannedip hiç yaşamadan ölüp gidiyoruz. Sohbetlerinin devamını bekliyorum. Saygılarımla

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar