Başar Turizm
İstanbul
BIST10891.42
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BTC/USD68141.339
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Başıboş Köpekler - 2

Merhaba Sayın Okurlar,

Farkındaysanız bugünlerde medyada gündem olan, başıboş köpekler sorununa dair çözüm arayışları görmekteyiz. Hatırlarsanız, 8 Eylül 2023 tarihinde yine bu köşede başı boş köpekler hakkında bir yazı yazmıştım. O yazı tıklanma rekoru kırmış, beğeni üstüne beğeni almış ve sizlerden çokça ilgi görmüştü. Yazımızın içinde sorunlar da vardı, çözümler de vardı. Demek ki zamanın gösterdiği gibi ön görümüz doğruymuş.

Şu anda hükümette dört Bakanlığın çalışması sonucu; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, eğer hükümetin çözüm önerisi mecliste kabul edilirse; güzel olan, eğitimli olan köpekler sahiplenilecek, geri kalan köpekler uyutulacak, yani öldürülecek.

Onlar, kimse anlamasın diye uyutulacak diyorlar. Yine güzele rağbet var. Onların canı can, diğerlerinin ki can değil mi?

Böyle bir uygulamada mantık yok. Yine çözümsüzlük, yine barbarlık...

Bir program dahilinde bu işe koca koca adamlar bir çözüm bulamıyorlar. Hemen, öldürelim diyorlar. Tamam; kuşlar da kuş gribi getiriyor, onları da mı öldürelim? Kurtlar, çakallar, ayılar, yılanlar ısırıyor, onları da mı öldürelim? Bu dünya sadece size mi ait? Neden çözüm bulmak için kafanızı yormuyorsunuz?

Ya ceza vereceksiniz, ya yasaklayacaksınız ya da öldüreceksiniz! Sizlerin sorunları çözme şekliniz bu mu? Çözüm üretemiyor musunuz? Formül bulamıyor musunuz? Hayvanların karnı nerede doyuyorsa hayvanlar orada yaşamak istiyor.

Kasaba içinde besliyorsanız, hayvan da orada olmak istiyor. Hayvanlar şehir dışında beslensin ve o hayvanlara bir bölge tahsis edilsin, göreceksiniz ki her yer köpeklerden temizlenecek.

Devletimiz, vatandaşının huzuru, refahı için bir çok yere masraf yapıyor. Ne var yani biraz da hayvanlar için masraf olsun. Sonuçta yine vatandaşın menfaati söz konusu.

Yanlış anlaşılmasın, şehir içindeki köpeklerden ben de rahatsızım. Ama çözüm öldürmek olmamalı.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim, hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar