Başar Turizm
İstanbul
BIST10173.19
DOLAR32.368
EURO34.6822
ALTIN2395.5
BTC/USD57731.67
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Azdıkça azıyor

Merhaba sayın okurlar, sevgili dostlar. Hepimize saygılar sunarım.

Sayın okurlar, bugünkü yazımı yine güncel konulardan yazdım. Çünkü çevremizdeki ülkelerde olan olaylar ister istemez insan olarak hepimizi etkiliyor.

Televizyonumuzu açtığımızda birçok üzücü, insanlık dışı, dram dolu haberlerle karşılaşıyoruz. Kaldı ki; bir de müslüman halkların ezilmeleri, bizleri derinden yaralıyor.

Müslüman halkların arkası pek yok maalesef. Sadece kınamalarla geçiştiriliyor. Hristiyan toplumlar, birbirlerine daha çok fazla arka çıkıyorlar.

Zayıf bir Ukrayna Rusya'ya nasıl da kafa tutuyor. Rusya'nın cephanesi bitiyor ama Ukrayna'nın bitmiyor.

Sayın dostlar, İsrail ve Filistin'in arasındaki fark çok farklı bir durum. İsrail değişik bir halk. Buradaki din adamları, hahamlar,  yetiştirildikleri Yaşiva din okullarında çok değişik bir eğitim alıyorlar.

Ve bu musevi halka sinagoglarda anlatılanlar, musevilerin dışındaki dinleyenleri hayretlere düşürecek cinsten. Mesela din adamları tevrattan okuduklarını şöyle yorumluyorlar; "Yahudiler, (İbraniler) çok üstün bir ırktır. Onlar çok özel bir millet, her yaptığı hataları Allah tarafından her zaman affedilir. Onların her yaptığı mübahtır ve kesinlikle hepsi, ne suç işlerlerse işlesinler, onlar cennetliktir" O yüzden bu millette acıma duygusu yok, merhamet yok.

Onlar özel bir bir millet olduklarına inanıyorlar. Çünkü onların kitabı böyle diyor. Yazılanları böyle yorumluyorlar. Bir bilgiye göre Yahudilerin ataları, bunların yayılmacılığını sağlamak için onları merhametsiz bir toplum yapmak için Tevratta bu şekilde değişiklik yapmışlar.

Bir de şöyle bir durum var ki, dünyanın jandarması Amerika İsrail 'in arkasında. Bir deyişe göre, İsrail'e küçük Amerika denir. Hâl böyle olunca İsrail azlıkça azıyor. Bir de yine arkalarında, destekçileri Amerika'ya yaranmaya çalışan Avrupa ülkeleri var. Haklı haksız aramadan destek veriyorlar. Çünkü onların karakterli olup olmamakla alakaları yok. Onlarda, sadece çıkarlar gözetilir.

Satırlarıma son verirken hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım, hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar