Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3172
EURO34.6998
ALTIN2413.3
BTC/USD57654.21
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Avukat sayısı azalsın mı?

Merhaba sayın okurlar. Hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Sevgili okurlar, bundan bir kaç gün önce bir haber ilgimi çekti. Bunu birlikte irdeleyelim istedim.

Hukuk fakültelerinde avukatlık mesleğinin sınırlandırılması isteniyor. Yani yeteri kadar avukat var deniyor. Ben bu görüşe katılmıyorum. Avukat sayısı toplumun kültür seviyesine göre değişir. Kültür seviyesi artar da, insanlar kendilerini daha güzel ifade ederse, o zaman sayı düşer.

Şu durumda cehalet tavan yapmış vaziyette. Bir işe girerken bile torpil arıyoruz. İşte olsak da arkamızda birileri olmalı. Yoksa (genel olarak söylüyorum, tüm çalışanları kastetmiyorum.) kendi ayaklarımız üzerinde duramıyoruz. Karşımızdaki amir ya da yetkili bizim yalnızlığımızı bildiği an hemen onun hedefinde oluyoruz.

Bu bilgileri, emin olun ki çok gözlemleyerek yazıyorum.

Ben şunu anladım. Kendimizi iyi ifade edemezsek yandık. Kimse gözümüzün yaşına bakmaz. Bunun için kendimizi iyi bir şekilde geliştirmeliyiz. Çok çalışmalıyız, emek harcamalıyız.

Sevgili okurlar, ben örnek vermeyi pek sevmem. Bana göre, bir konuyu iyi anlatamazsanız örnek verilebilir. Ya da, kişi karşısındaki insanın iyi anlayamayacağını düşündüğünde örnek verir. Şu anda, ben daha iyi anlatabileyim diye örnek vereceğim.

Bir kişi bir ekmek çalsa, ya da bir paket süt çalsa ve yakalansa, savcı ya da hakim karşısına çıktığında o kişi hırsızlıktan yargılanır.

Her ne kadar "açtım, çaldım" dese de, “çocuğum için süt çaldım” dese de, neticede hırsızlık ile yargılanır. Ancak, hakim sadece iyi hal indirimi yapar. Halbuki hakim karşısına bir avukat ile çıksa, avukat hırsızlığın haricinde o kişinin tahliyesi için en az ceza kanunda iki üç değişik maddeleri hakime hatırlatır. Ve o kişiye daha hafif bir caza verdirebilir. Avukat bizi kurtarmak için çalışır, hâkim de adalet sağlamaya çalışır. Bir de karşı tarafın avukatı var ise o zaman işimiz daha da zor. İşte bu yüzden avukat hayatımızda şart.

Bir de, fazla olurlarsa seçme hakkımız olur ve avukatlık ücretleri de biraz daha az olur. Ne zaman toplumun kültür seviyesi yükselir, suçlar azalmaya başlar, insanlar suç işlemezler ve hakimler de daha rahat çalışıp yasaların ilgili bütün maddelerini iyi değerlendirip, avukata gerek kalmadan doğru karar verirler, işte o zaman avukat sayısı azaltılması doğru olabilir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım. Hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar