Başar Turizm
İstanbul
BIST10148.06
DOLAR32.3863
EURO34.7
ALTIN2394.6
BTC/USD58849.71
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Astrologlar

Merhaba sayın okurlar, herkese saygılar sunarım.

Sayın okurlar, bu yılbaşı dolayısıyla tv'lerdeki programları izlerken bir konu dikkatimi çekti. Şahsen benim, kültürlü ve entelektüel olarak gördüğüm birçok insana yakıştıramadığım bir inanış var. Şu Astrolog dedikleri kişiler burçlarla, yıldızlarla nasıl bir ilişki kuruyorlar ve (bana göre) affederseniz o şarlatanlara nasıl inanılıyor çok şaşırdım.

Halk arasında fal bakanlara falcılar diyerek ciddiye almadığımız; insanlar arasında yaygın bir düşünce. Tabii ki bu genelde böyle, istisnalar olabilir. Ancak bu falcılık sosyeteye gelince falcılar Astrolog oluyor.

Fallar da, burçlarla ilgili bir takım safsatalardan ibaret. Yıldızların etkileşimi oluyormuş. Yani bizim fallar sosyete de daha kibar bir isim alarak karşımıza çıkıyor. Bir de bunlara bir takım insanlar inandığı gibi bu insanlar ve onların hastalıklı düşünceleri televizyonlarda halka anlatılıyor.

Artık ilim, bilim hangi cehaletle uğraşacak anlamadım. Her zaman dediğim gibi akıllı insanların işi zor. Allah geleceği bilmek kerametini peygamberlerine bile vermemiş. Ama bu insanlar geleceği biliyor.

Ben bu falcılardan daha fazla, bunlara inanıp bu insanların tüm ülkeye hitap edebileceği basın yayın organlarına çıkarılmasına anlam veremiyorum.

Sayın okurlar bir olayın, bir oluşumun gidişatı ile ilgili emareler varsa; bu gidişat hakkında en fazla tahminde bulunulabilir. Bunlar insanoğlu için normaldir. O astrolog dediğimiz falcıların yaptığıyla bir alakası yoktur. Zaten falcılık ayıptır, günahtır. İnsanların duygularını sömürmekten başka bir şey değildir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim, hoşçakalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar