Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3278
EURO34.71
ALTIN2408.2
BTC/USD57416.54
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Alternatif

Merhaba sayın okurlar, sayın Ay Türk Haber takipçileri.

Bugün farklı bir düşünce ve bazı davranışlarımıza alternatif teşkil edecek konularda model yani örnek alınabilecek davranışları konuşmak istiyorum.

Biz insanların, hatta bütün canlıların yaşadığı süre içerisinde en çok zorlandığı şey, alışkanlıklarından vazgeçmeleridir.

Bazı hayat tarzlarımıza o kadar alışmışız ki, belki o hayatımızı daha fazla kolaylaştıracak alternatif davranışları hiç görmüyoruz. Bu alışkanlıklarımız; genellikle duygusallığımızdan veya bulunduğumuz çevreye ters düşmekten terkedilmesi zor oluyor. Genellikle birbirimize ve yakınlarımıza sevgi ve saygı göstermek için kişiliğimizden taviz bile veriyoruz.

Müsaadenizle size birkaç tane örnek verebilirim. Hatta bu örneklerde bir çoğunuz benim gibi düşünmüyor da olabilir, fakat sözlerimde haklılık payı varmı yok mu diye bir düşünmenizi rica ediyorum.

Mesela; çok büyük bir özlem içerisinde olmadığımız sürece birbirimizle öpüşmesek, çok sık olarak birbirimizle toka yapmasak, düğünlerde gelini ve damadı öpmesek, birbirimizle göz ile başımız ile selamlaşsak ve sadece tebrik ettiğimizi söylesek. Para takmak yerine maddi desteğimizi bir zarfın içine koyup üzerine ismimizi yazıp versek olmaz mı?

Hepimiz görüyoruz ki, tüm dünyada bulaşıcı hastalıklar kol geziyor. Örnek olarak korona... Kaç tane genç ve yaşlı insanımızı hiç yerine kaybettik koronada.

Bir örnek daha vermek gerekirse; bakıyorum da bir çok ana babalar, biraz daha fazla kazanabilmek ve en önemlisi çocuklarına mal mülk bırakmak için kendi sağlıklarından taviz verebiliyor. Ana babalar çocuklarının bıraktıkları mal mülk ile gelecekte çok rahat edeceklerini düşünüyorlar.

Halbuki o çocuğu okutup eğitmek ve onun bir meslek sahibi olmasını sağlamak, mal bırakmaktan bence daha önemli. Artık çocuklara bir şeyler bırakmak yerine herkes biraz kendini düşünsün, sağlığını düşünsün, çocuğa eğitim versin yeter.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar