Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3385
EURO34.6932
ALTIN2409.5
BTC/USD57421.24
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Alıştık mı?

Merhaba sayın okurlar. Hepinize saygılar sunuyorum.

Sevgili okurlar, gerçekçi olmak gerekirse bu yazımı yazmadan önce nasıl bir yazı yazayım diye biraz düşündüm. Bugüne kadar, yazılarımda bazı sosyal, kültürel ve ekonomik konular hakkında bilgilendirme, uyarma ya da hatırlatmalarda bulundum.

Ancak gördüğüm kadarıyla bu konuları anlattığım yazılarda etkileşim (Beğenme, yorum vs.) az oluyor. Ben de o zaman kendimi sorguluyorum, “Yoksa hata mı yaptım” diye. Ama magazinsel ya da fıkralı (gülümsetecek) yazı yazdığımda tıklama çok oluyor. Ben de şöyle düşünüyorum; Yoksa, ben mi bazı işleri sorun gibi gösterip abartıyorum?Ya da, biz mi bu hayata alıştık?“Şükür halimize bundan iyisi can sağlığı” mı diyoruz?

Ekonomik ve sosyal durumlardan memnun muyuz? Bana kalırsa ortamı kabullendik. Böyle yaşamaya alıştık. Çözümü olabilecek konularda bile doğru diyen, ya da değişik bir fikir beyan edenimiz yok, olsa da çok az. Benim şahsen aktif bir toplum, duyarlı bir toplum olmamız beklentim vardı.

Bir gün bir araba sürücüsü kırmızı ışıkta durmuş. Arkadan gelen araç duramamış ve öndeki araca hafiften vurmuş. Şöförler hemen inmiş ve tartışmaya başlamış ama kısa sürede sakinleşmişler. Bir süre sonra aynı sürücüler biraz ilerideki ışıkta yine bir birilerine vurmuşlar. Yine kavga başlamış ve çevredeki insanların araya girmesiyle yine durum yatışmış. Aksilik işte! yine bir sonraki kırmızı ışıkta, yine aynı sürücüler tekrar birbirilerine vurmuş. Öndeki arabanın sürücüsü camdan dışarı bakmış. Arkadaki vuran da camdan kafasının çıkartmış. -Ben ben, yabancı değil devam et… demiş. Yani, o sürücüler kavga ettikleri bir konuda bir süre sonra kaza yapmalarına bile alışmışlar.

Halbuki; ne iş yapıyorsak yapalım ya da aynı işi defalarca yapsak da, o işi ilk defa yapıyor gibi özenle yapmalıyız. Ve, "Ben bu işe alıştım" demeden her konuda özen gösterip dikkat etmeliyiz.

Olumsuzluklara alışmak demek; insanın kendini bırakması, salması demektir. Hele hele günümüz şartlarında her meslekte bulunduğumuz ortama çok duyarlı olmalıyız. Sorunları sahiplenmeliyiz, çözüm üretmeliyiz. Yoksa geç kaldığımız konulara sonradan yetişmek çok zor olur.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Hepinize saygılar sunarım.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar