Başar Turizm
İstanbul
BIST10045.74
DOLAR32.3278
EURO34.71
ALTIN2408.2
BTC/USD57416.54
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

Alışkanlık

Merhaba sevgili okurlar, hepinize saygılar sunarım.

Sevgili okurlar, bugün sizinle bazen vazgeçmek istediğimiz, bazen de onu kazanmak istediğimiz, hayatımızda da vazgeçemediğimiz bir parçamız olan “alışkanlık” hakkında konuşmak istiyorum.

Sevgili okurlar, alışkanlık gerçekten tam bir tatlı bela. Çünkü, bazı kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için çok mücadeleler veriyoruz, ama kurtulmak kolay olmuyor.

Örneğin, çıktığımız kahvehaneyi değiştirmek istiyoruz. Bir dalıyoruz ki, kendimize geldiğimizde yine gitmek istemediğimiz kahvehaneye gitmişiz.

Affınıza sığınarak bir örnek vereyim. (Temsilde hata olmaz.)

Diyelim ki, adamın küfür etme alışkanlığı var. Hiç olmayacak bir ortamda ağzından kaçırıveriyor. Bu alışkanlıktan kurtulmak için çok mücadele verenler var ama kolay olmuyor.

İşte bu konuda daha doğru, daha güzel alışkanlıklar kazanmak için, kaliteli yaşamak için güzel alışkanlıklar edinmeye çalışmalıyız.

Bir de güzel alışkanlıklarımız vardır ki onlarla gurur duyarız. Bu sayede önemli ortamlarda oluruz. Düzgün arkadaşlarımız olur. Toplumlarda itibarımız olur, çevremizde saygın oluruz gibi birçok örnekler verilebilir.

İnsanlar topluluklar halinde yaşayan, akıllı canlılardır. Bu yüzden doğru ve düzgün alışkanlıklar edinmek zorundayız. Hatta doğru olmayan alışkanlıklar eleştirildiği zaman da, zorumuza gitmemeli ve olgunlukla karşılamalıyız.

Geçmişte, yani cahil zamanlarda ne olmuşsa olmuştur. Ama bu devirde artık daha medeni, daha seviyeli olmak zorundayız. Gelecek nesillere de doğru örnek teşkil etmeliyiz. Hele hele şiddetin, küfürün, başkasının hakkına tecavüz etmek gibi en temel yanlışların artık hayatımızda yer alması hiç doğru değil.

Herkese güzel alışkanlıklar temennisi ile hoşça kalın. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar