Başar Turizm
İstanbul
BIST10272.67
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4
BTC/USD62754.395
Haluk Özdemir

Haluk Özdemir

Mail: [email protected]

23 Nisan

Merhaba Sayın Okurlar, Sayın Ay Türk Haber İzleyicileri.

Bugün 23 Nisan hakkında biraz konuşalım istedim. Gerçi hepimiz 23 Nisan'ın ne olduğunu iyi biliriz, ancak günün anlam ve anısına ben de bir şeyler söylemek isterim.

Bildiğimiz gibi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk Halkının Egemenliğini ilan ettiği ve Türkiye Büyük Meclisi'nin açıldığı gündür. 23 Nisan 1921 yılında milli bayram olarak kutlanmasına karar verilen bu gün, bu tarihten sonraki yıllarda çeşitli isimlerle kutlanmaya devam edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk 1927 yılında bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bugünkü adı ise, 1981 yılında çıkarılan bir kanunla “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olmuştur.

Cumhuriyetin ilanının ardından birçok bağımsızlık egemenlik kararları alınmıştır. Ancak en önemlisi Cumhuriyetin kurulmasıdır.

Çünkü Cumhuriyet bir uygarlık, gerçek anlamda insan olma projesidir. İnsanlara kul olmak yerine hür bireyler olmaktır. Herkes kendi kararını kendi verebilmesidir.

Bana göre hür olmayana insan denilemez. Affederdiniz hayvanlar hür değildir. Tasmasından, yularından bağlanılarak çekilir.

Cumhuriyetten önce, modern anlamda bir "halkın taşınmaz mülk hakkı" kavramı bulunmamaktaydı. Toprak mülkiyeti genellikle devlet, vakıflar, ve bazı aileler tarafından kontrol edilirdi.

Cumhuriyetin getirdiklerini, kazanımlarını saymaya bile gerek yok. Bütün bu gelişmeler büyük Atatürk ve kıymetli silah arkadaşları sayesinde olmuştur. Bu konuştuklarımız hep konuşulmalıdır.

Yeni nesillerin de geçmişini bilmesi gerekir. İnsan, geçmişini bilip ibret almalıdır. Böyle tuzaklara bir daha düşmemelidir. Tamam, Osmanlı bizim atamızdır, bizim geçmişimizdir. Ama özenilecek, çok övülecek bir rejim değildir. Tabii ki her dönemin içinde güzellikler vardır.

Değerli devlet adamları olmuştur. Ancak konuya genel bakmalıyız.

Hepinize saygılar sunar, bayramızı kutlarım.

Hoşça kalın…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar