Teknik direktör Cezmi Turhan D Smart’a konuk oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknik direktör Cezmi Turhan D Smart’a konuk oldu
Abone ol
D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında teknik direktör Cezmi Turhan, spor yazarı Faik Gürses’in sorularını yanıtladı.
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Cezmi Turhan, Arjantin’in kazandığı 2022 Dünya Kupası’nı değerlendirdi: “Katar’ın ev sahipliği yapması eleştirildi ama benim gözlemlediğim kadarıyla başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Çok sistematik, stratejik bir çalışma olmuş. Dünyanın en modern statlarını yapmışlar. Bence finale yakışan bir maç oldu. Futbolda son sözü yetenekli futbolcular söylüyor. Bu maçta da öyle oldu. Arjantin ilk yarıda taktik olarak iyi oynadı. Fransa beklentilerin altında kaldı. Herkes Messi-Mbappe çekişmesine odaklandı. İki oyuncu da üzerine düşeni yaptı. Messi gibi bir oyuncuya da Dünya Kupası yakıştı. Arjantin oyunun her noktasında kupayı çok istedi. Messi’nin yarattığı atmosferden dolayı takım da daha farklı oynuyor. Takım oyununda başarının formülü elit futbolculardan geçiyor.

Bu tarz oyuncuların yetiştirilmesi gerekiyor. Tabi bu elit futbolcuların etrafındaki oyuncuların da kalitesi çok önemli. Scaloni’nin yaptığı en önemli şey bir takım ruhu yaratmış. Messi’nin etrafındaki oyuncular çok kısa mesafede oynadılar. Çok istekli oynadılar, çok kademeli savunma yaptılar. Taktik oyunun dışına çıkmadılar. Sistemler değişebilir ama önemli olan fonksiyonel oyuncular olması, Arjantin’de de bu oyuncular çok iyi performans gösterdiler. Fransa’da Benzema, Kante, Pogba gibi önemli isimler yoktu. Eğer tam kadro olsalardı farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu Dünya Kupası’nda tek üzüldüğüm nokta Türkiye’nin olmaması, İtalya’nın olmaması, Almanya’nın erken veda etmesi oldu. Maradona’dan sonra izlediğimiz en iyi Arjantin’i izledik. Ama o zamanki oyuncu kalitesi bugünkü Arjantin takımından daha iyiydi. Scaloni bence Messi’yi diğerlerinden ayırmamış. Her oyuncuya aynı değeri vermiş. Scaloni takım mühendisliğini çok iyi yapmış. Ben Brezilya’nın şampiyon olmasını isterdim. Ama Hırvatistan maçında Brezilya istediklerini yapamadı. Hırvatistan çok iyi direndi ve sonuca gittiler. Arjantin de Fransa maçında bu şekilde maça pozitif başladı ve kupayı bu şekilde kazandılar. Hırvatistan’ın altyapı ve oyuncu gelişimi ile antrenör eğitimlerinin en üst seviye ülkelerden aşağı kalır yanı yok. Çok ciddi bir programları var. Modric gibi oyuncular bu sistemin sonucu. Hırvatistan turnuvanın iyi performans gösteren takımlarından oldu. Finale bile kalabilirlerdi. Kaleci Livakovic çok iyi performans gösterdi. Bu Dünya Kupası kalecilerin yan top özelliklerini ve libero özelliklerini öne çıkarttı.” dedi.

Cezmi Turhan Dünya Kupası’nın liglerin arasında oynanmasının yaratacağı sonuçları yorumladı: “Oyuncular çok yıpranmış dönecekler. Zaten liglerde yüksek koordinasyonda oynuyorlardı. Bir de Dünya Kupası gibi ciddi bir organizasyona katıldılar. Yoğun bir maç trafiği yaşandı. Takımlar artık profesyonel sağlık ekipleriyle çalışıyorlar. Oyuncuları lige en iyi şekilde hazırlayacaklardır. Ama Arjantin ve Fransa takımındaki oyuncuların döndükten sonra biraz zorlanacağını düşünüyorum. Oyuncular çok sıcak bir iklimden, soğuk ülkelere dönecek. Futbolcuların özellikle sıcak iklime uyum sağlaması çok zor.” diye konuştu.

Almanya’nın gruplarda elenmesini değerlendiren Cezmi Turhan; “Löw’den sonra Almanya Milli Takımı biraz düşüşte. Neuer çok kötü bir turnuva geçirdi. Ama Musiala gibi bir yıldız ortaya çıkardılar. Almanya’nın iyi futbolcuları var ama şu anda eski kadroları gibi üst düzey yıldız oyuncuları yok. Daha çok sisteme dayalı oynayan oyuncular var. Bu turnuvada nasıl bir sıkıntı yaşadıklarını bilemiyoruz. Ama o kadar iyi bir sisteme sahipler ki, önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda yine favoriler arasında yer alacaklardır. Bu turnuvada da kötü oynamadılar, çok kötü goller yediler. Bu goller psikolojik olarak takımın performansını etkiledi.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MediaMarkt Benelüks’ün Pazarlama ve Deneyim Yönetimine Türk kadın liderÖnceki Haber

MediaMarkt Benelüks’ün Pazarlama ve Dene...

Gölcük’te Tiyatro Sevgisi Bir Başka GüzelSonraki Haber

Gölcük’te Tiyatro Sevgisi Bir Başka Güze...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel