Dünya Kupası’nın Şampiyon Yemekleri Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kupası’nın Şampiyon Yemekleri Belli Oldu
Abone ol
İtalya turnuvada yoktu ama yemekleri sofralardaydı 
Başar Turizm
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan ve bu sene Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nın coşkusunu evlerinde yaşayanların yemek tercihleri, Yemeksepeti tarafından açıklandı. Sipariş istatistikleri, maçların evlerde kalabalık izlendiği sonucunu ortaya çıkardı. 

 

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Katar 2022 Dünya Kupası’nın yemek istatistiklerinden yola çıkarak turnuvanın şampiyon yemek ve menülerini ortaya çıkardı. Dünya Kupası organizasyonunun klasik takımlarından İtalya’nın yokluğu sahalarda hissedilirken, sofralarda İtalyan esintisi hakim oldu. 

Pizza menülerinin büyük ilgi gördüğü turnuva boyunca ayrıca hamburger menüleri ve dürüm çeşitleri de sipariş sayısı olarak öne çıktı. 

 

Büyük karışık pizzalara ilgi arttı

Dünya Kupası maçlarının oynandığı saatlerde Yemeksepeti’nden en çok verilen menü siparişlerinde pizzalar öne çıkarken, tür olarak karışık pizzaların tercih edildiği görüldü. İlk oynanan maç olan Katar-Ekvador karşılaşmasında ve Brezilya-Hırvatistan maçında ise hamburger menüleri ilk sıralarda yer aldı. 

 

Finalin sürprizi: Hamburger Menü

Pazar akşamı gerçekleşen Arjantin-Fransa final karşılaşmasında ise pizza, burger, lahmacun ile tavuk dürüm ve çiğ köfte dürüm en iyiler arasında yer alırken, pizzalar yoğun ilgi gördü. Hamburger ise en çok sipariş edilen menü olarak kayda geçti. 

 

Maçlar evlerde kalabalık izlendi

Maç saatlerinde gerçekleşen siparişlerde pizza boyutları ise 2022 yılının geneline göre farklılık gösterdi. Yıl genelinde büyük pizzaların oranı %30’larda iken, Dünya kupası maçlarında bu oran %38’leri buldu. Küçük ve orta boy pizzalar yerine büyük boy pizzaların tercih edilmesi, maçların evlerde kalabalık izlendiği sonucunu ortaya çıkardı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

CADDE YEMEK SALONU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Kupası’nın Şampiyon Yemekleri Belli OlduÖnceki Haber

Dünya Kupası’nın Şampiyon Yemekleri Bell...

Şişecam’dan 228 Milyon Euro’luk Sürdürülebilir Yatırım HamlesiSonraki Haber

Şişecam’dan 228 Milyon Euro’luk Sürdürü...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel