Başar Turizm
İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD62928.998
Hasan Bircan

Hasan Bircan

Mail: [email protected]

Belediye Başkanlığı yarışı

2024 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığı için adayların kimler olacağı şimdiden merak ediliyor, tartışılıyor, konuşuluyor ve analiz ediliyor.

Resmi seçim takvimi 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve partilerin henüz adaylarını resmi anlamda duyurmadığını görüyoruz.

Ancak, gelişmelere ve siyasi gündeme göz attığımız zaman, bazı değerlendirmelerde bulunabiliriz. Silivri’de hem Cumhur İttifakı için hem de Millet İttifakı için Belediye Başkanlığı aday adaylarının bir kısmı belli gibi. Ama kesin aday kimin olacağını siyasi partilerin yönetimleri belirleyecek.

Milliyetçi Hareket Partisi için şu anda Volkan Yılmaz tek aday adayı gibi görünüyor. Yılmaz’ın, MHP yönetiminden ve seçmeninden oldukça kuvvetli bir destek aldığını söylemek mümkün. Ancak Ak Parti, önceki seçimde olduğu gibi Yılmaz’ı destekleyecek mi? AKP’li Silivri Belediye Meclis Başkan Vekili Filiz Baş Güler’in sosyal medya paylaşımı destek mahiyetinde. Güler; Adaylığı açıklandığından beri gençlere, çocuklara ve kadınlara değer veren Belediye Başkanımızla, hizmetlerimize yenilerini katacağız! Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz!!!” dedi. Buna benzer söylemler önümüzdeki günlerde artarsa muhtemelen yine Ak Parti Silivri’de Volkan Yılmaz’a destek verecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Silivri Belediyesi Başkanlığına talip olan birkaç isim var. Hepsi de partiye uzun yıllar emek vermiş, hizmet etmiş kişiler. Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız ve Doruk Bulut şimdilik öne çıkanlar. Bunlara yenilerinin de eklenme olasılığı bulunuyor. Bakalım CHP Silivri’de kimi aday gösterecek…

CHP’de yakın zamanda gerçekleşen İstanbul İl Kongresinde Özgür Çelik İstanbul İl Başkanı olmuştu. Çelik, İBB Başkanı İmamoğlu ile aynı safta olan, değişimciler kanadından bir siyasetçi. Özgür Çelik’i destekleyenler arasında Doruk Bulut’un olması, acaba parti organlarında Doruk Bulut’un Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine yol açar mı? Genel seçimlerde Milletvekilliği için yarışan ve bu sayede popülerliği artan Bulut’un, bu sefer Belediye Başkanı adayı olması dengeleri değiştirir mi?

Sonuç olarak; 2024 Belediye Başkanlığı yarışının Volkan Yılmaz ile Doruk Bulut arasında geçme olasılığı çok yüksek. Belki de ben yanılırım. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Başar Turizm
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar