Yılmaz, İBB’nin Değirmenköy’deki mezbahayla ilgili raporunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmaz, İBB’nin Değirmenköy’deki mezbahayla ilgili raporunu açıkladı
Abone ol
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; Değirmenköy’de bulunan mezbaha ile ilgili İBB Encümen raporunu açıkladı. Raporda mezbahanın İBB tarafından üç yıl süreyle kiraya verileceği ifade ediliyor.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

8 Eylül 2023 Cuma günü toplanan Silivri Belediye Meclisi, Eylül Ayı Toplantısının 2. Oturumu’nda konuşan Başkan Yılmaz, İBB Encümen raporunda bulunan Değirmenköy’deki mezbaha ile ilgili raporu şöyle açıkladı;

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Encümen Raporu: "Encümenimizin 16.08.2023 tarihli 9 numaralı gündeminde mülkiyeti belediyemize ait Silivri ilçesi Değirmenköy Mahallesi 364 ada 67 parsel sayılı taşınmazda bulunan 475 m2 yapıların depo olarak 19000 TL + KDV / ay altı yüz seksen dört bin TL ve + KDV üç yıl muhammen bedelle 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45. maddesine göre üç yıl süreyle kiraya verilmesi için açık teklif usulü arttırma açılması ve ihalenin ilanı hakkında oy çokluğu ile karar alınmıştır.

Yılmaz, Cumhur İttifakının rapora red oyu vermesiyle ilgili kararı şöyle ifade etti;

(Cumhur itifakı ret vermiş komisyonundaki arkadaşlarımız herhalde.)

"İş bu kararı aşağıda yazılı gerekçelerle katılmıyoruz. Şöyle ki; Dosyaya konu olan Silivri ilçesi Değirmenköy Fevzipaşa mahallesi 367 Ada 67 Parselde 4103.73 metrekare yüzölçümdedir. 13.02.2004 tastik tarihli Değirmenköy 1/1000 ölçekli uygulama imar planında mezbaha alanında kalmaktadır. Söz konusu parsel mülkiyeti Değirmenköy belde belediyesine ait iken 5747 sayılı kanun ile Değirmenköy belediyesi kapatılarak Silivri belediyesine bağlanmış ve tapu Silivri belediyesi adına geçmiştir. 5216 sayılı büyükşehir kanunun büyükşehir belediyesinin görev yetki sorumlulukların tamına yedinci meddesi gereği Tapu İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne geçmiştir."

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin görev ve sorumluluğu tanımlanan, 7. maddesinin  t bendinde (ne diyor arkadaşlar? Bakın;) "Her çeşit toptancı hallerini ve mezbahaları yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek İmar planında gösterilen yerlerde yapılacak özel hal ve mezbahaları ruhsatlandırmak ve denetlemek." denilmiştir."

"Yukarıda yazılı madde gereği dosyaya konu taşınmazın mülkiyeti mezbaha olarak işletilmesi amacıyla Silivri Belediyesi 'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne geçmiştir. Mezkur taşınmaz halen uygulama imar planlarında mezbaha alanında kalmaktadır. Silivri ilçe sınırları da 890 kilometre karedir. Tarım alanlarının yüz ölçümünün yüzde altmışında oluşturacak yaklaşık 530.4 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. İlçenin yüzde altmışı gibi geniş alanda tarım ve hayvancılık potansiyeli mevcuttur."

"Haricen yaptığımız araştırmalarda yeterli kesim yeri bulamadan kesim için hayvanların Silivri'den Başka ilçelerde bulunan kesim yerlerine götürüldüğünü de öğrenmiş bulunmaktayız. İmar planında mezbaha alanı olarak ayrılan, geçmiş dönemlerde mezbaha olarak kullanılan, mezbaha olarak kullanılması amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne tapusu devredilen bu alanın, başka bir amaçla kullanılmasında hukuka uyarlılık bulunmamaktadır."

"Kira şartnamesinde söz konusu taşınmaz ve müştemilatların münhasıran, mezbaha olarak kiralanıp işletilmesini temin edecek bir madde de düzenlenmemiştir. Bu şekilde taşınmazın İBB 'ye devir amacı ortadan kalkmış olmaktadır. Silivri ilçesinin konum, tarih ve hayvancılık faaliyetlerinin gözetiminde öncelikle söz konusu taşınmazın, İBB tarafından ihya edilerek yine İBB tarafından mezbaha olarak işletilmesi veya Silivri ilçe Belediyesine tahsis yapılarak işlettirilmesi gerekmektedir. Bu mümkün olmayacaksa en azından taşınmazın İmar durumu ve İBB 'ye devir amacı gözetilerek, mezbaha olarak kullanılmak şartıyla kiraya verilmesi için açık teklifi usulüyle arttırma açılması, ihalenin ilanı yönünde karar almak gerektiği görüşündeyiz."

Yukarıda ayrıntılı şekilde izah ettiğimiz nedenlerle iş bu karara katılmadığımızı belirtir şerhimizi derç ederiz.

Yılmaz: “Depo kiralanmamış, kiraya ihaleye çıkacak. Mezbaha, mezbaha, mezbaha diye tepiniyoruz ya, yırtınıyoruz ya. Yer verelim yapın. Yer verelim yapın. Siz yetkiyi devredin ben yapayım, hiçbirine müsaade etmiyorsunuz.” dedi.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenköy’deki sanayi sitesi imarlı arsanın satışına encümen onayıÖnceki Haber

Değirmenköy’deki sanayi sitesi imarlı ar...

Yalçın; "İBB Neyi amaçlamaktadır"Sonraki Haber

Yalçın; "İBB Neyi amaçlamaktadır"

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel