Yaz Kuran Kursu talebeleri hediyelerle sevindirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Kuran Kursu talebeleri hediyelerle sevindirildi
Abone ol
Silivri, Değirmenköy Merkez Camii’nde, Yaz Kuran Kursu 2023 Sezonu Kapanış Töreni’nde, Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen talebelere hediyeler verildi. Cami İmam Hatip’i Lokman Süleymanoğlu ve Müezzin – Kayyım Hafız Ebu Bekir Pürçek’in düzenlediği programa, Silivri Müftüsü İsa Sağlam da iştirak etti.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Değirmenköy Merkez Camii İmam Hatip’i Lokman Süleymanoğlu ve Müezzin – Kayyım Hafız Ebu Bekir Pürçek tarafından düzenlenen Yaz Kuran Kursu 2023 Sezonu kapanış töreninde kursa devam ederek Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen talebeler, programda Yasin Suresi’ni ve ezberledikleri namaz surelerini okudu.

“Kuran öğretmeye okullarda devam edeceğiz”

Program açılışında konuşan İmam Hatip Lokman Süleymanoğlu, Değirmenköy Camii Yaz Kuran Kursu 2023 Eğitim Öğretim döneminde talebelerden 23 kişinin Kuran-ı Kerim’e geçtiğini söyledi. Yaz dönemi sonrası da Müftülüğün izniyle okullarda eğitimin devam edeceğini ifade eden Süleymanoğlu, her iki okul müdürleriyle görüşüldüğünü, haftada üç gün derslerden sonra okullarda çocuklara Kuran-ı Kerim öğretmeye devam edeceklerini anlattı. Yaz döneminde 60 saatlik sürenin yeterli olmadığını söyleyen Süleymanoğlu, okullarda devam edecek olan eğitim – öğretim programıyla uzun zaman içerisinde, talimli-tecvidli olarak daha güzel biçimde okumayı öğreteceklerini ifade etti.

Değirmenköy Merkez Camii İmam Hatip’i Lokman Süleymanoğlu’nun Kuran-ı Kerim’den bir bölüm okumasıyla devam eden programda, daha sonra talebeler tekbirlerle gelerek Kutsal Kitaplarının başına geçti ve hünerlerini gösterdi. Yasin Suresini bölümler halinde okuyan talebeler sonra ise ezberledikleri namaz surelerini okudu.

Kuran talebelerine, Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Program sonunda talebeler, hayırsever cami cemaatı ve veliler tarafından çeşitli hediyelerle sevindirildi. Kuran öğrenen talebelere verilen en güzel hediye ise Kuran-ı Kerim oldu. Talebelerin her birine ayrıca Kuran-ı Kerim ile birlikte Teşekkür Belgesi verildi.

Kuran-ı Kerim'e geçen talebeler

1. Yusuf Polat

2. Enes Alkan

3. Muhammet Ali Aydemir

4. Berat Çetinkaya

5. Hanefi Tunahan Kancı

6. Utku Kancı

7. Tuğberk Çalışkan

8. Tuğberk Akça

9. Abdullah Ava

10. Alper Taşdemir

11. Burak Özcan

12. Ömer Faruk Süleymanoğlu

13. Kuzey Erkan Akyol

14. Salim Muhammet Baş

15. Emir Ürek

16. Enver Kamil

17. Ömer Faruk Kamil

18. Serhat Çetinkaya

19. Ahmet Mert Bilgiç

20. Efe Mert Solmaz

“Kuran-ı Kerim’i her gün çocuklarımızla buluşturalım”

Değirmenköy Merkez Camii’nde icra edilen, Yaz Kuran Kursu Sezon Kapanış Töreni’nde konuşan Silivri Müftüsü İsa Sağlam, velilere seslenerek; “Kuran-ı Kerim’i yalnızca yaz döneminde değil, her gün çocuklarımızla buluşturalım” dedi. Sağlam, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Tabii bir yaz Kuran Kursu dönemi, yarın itibariyle sona eriyor. Ben önce velilere teşekkür ediyorum çocukları gönderdikleri için. Ama, en önemlisi bu yavrularımızı tebrik ediyorum. Yavrularımıza Kuran-ı Kerim öğreten hocalarımızı tebrik ediyorum. Altı haftalık bir süre zarfında başlayan eğitim yarın itibariyle son buluyor”

“Tabi, bizim kitabımızın ilk inen ayetleri; -Bismilahirrahmanirrahim- “İkra, bismikellezi halak” diye başlıyor. Oku diye başlıyor. Bu yavrularımız da, Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i okuyorlar.”

“Bizim, tüm velilerimizden istediğimiz bir şey var. Kuran-ı Kerim’i yalnızca yaz döneminde değil, her gün çocuklarımızla buluşturalım. Fazla değil, bir sayfa da değil, yarım sayfa, beş satır gibi her gün okunur ise, çocuklarımız Kuran-ı Kerim’den uzak kalmamış olacaklar ve hayatlarına da devam etmiş olacaklar Kuran-ı Kerim ile.”

“Mehmet Akif Ersoy’a, Necip Fazıl’a ve diğer islam büyüklerine baktığımız zaman, Kuran ile düşüncelerinin sadece ölüler için olmadığını, hayatta olanlar için Kuran-ı Kerim’in var olduğunu bizlere bildiriyorlar.”

“Bu nedenle bizler de, tekrardan bu yavrularımıza, hem velilere şunu hatırlatıyoruz. Diyoruz ki; Kuran-ı Kerim’i sadece namaz kılmak, namazda okumak için değil, içerisindeki emir ve yasakları hayatımıza tatbik etmek için olduğunu da hatırlatmak istiyoruz. Onun için Kuran-ı Kerim’in ahlakı ile ahlaklanmalarını, o şekilde hayatlarını devam ettirmelerini yavrularımızın, Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”

“Bu vesileyle bu yavrularımıza bu yaz boyunca küçük büyük hediyeleriyle destek olan cemaatimize, hayırseverlerimize, cami görevlisi hocalarımıza, yine velilerimize ve yavrularımıza teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı eylesin, programı güzelliklere vesile eylesin diyorum, ama Kuran ile hayatınız her daim olsun diyorum. Allah’a emanet olun.”

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motorine zam gözüktü!Önceki Haber

Motorine zam gözüktü!

MSB: 1 haftada 53 terörist etkisizSonraki Haber

MSB: 1 haftada 53 terörist etkisiz

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel