Volkan Yılmaz'ın "3 Mayıs Milliyetçiler günü" mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volkan Yılmaz'ın "3 Mayıs Milliyetçiler günü" mesajı
Abone ol
Önceki Dönem Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz’ın “3 Mayıs Milliyetçiler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Önceki Dönem Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz, “3 Mayıs Milliyetçiler Günü” münasebetiyle yayınladıkları mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Yakın tarihin nirengi noktalarından; fikir, siyaset ve mücadele müktesebatımızın mihenk taşlarından biri olan 3 Mayıs 1944 olayları, Türk gençliğinin zulme direnişiyle taçlanmış, zulmete meydan okumasıyla anlam kazanmıştır.
3 Mayıs Milliyetçiler Günü; müstesna bir uyanışın adı, muhteşem bir mücadele ufkunun anısıdır.
3 Mayıs 1944’te aslen ve esasen milli bekanın müdafaası yapılmış, Türk milletine mensubiyetin kuvveden fiile çıkan iradesi yüksek bir çağrı olarak sahnelenmiştir.
3 Mayıs birliğe ve beraberliğe çağrı, dayatmaya ve yozlaşmaya reddiyedir. Türk gençliğinin diri umutlarının fiiliyata dökülmesi, heyecan ve hedeflerinin haklı bir eyleme dönüşmesidir.
Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçi; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast eden odaklara tarihi duruş göstermişler, unutulmayacak ders vermişlerdir.
3 Mayıs, aynı zamanda Türk milliyetçilerine reva görülen eza ve cefa dolu bir dönemin de miladıdır.
Tabutluklar Türk milliyetçilerine mezar yapılmaya çalışılmıştı.
Ne var ki yapılan işkenceler kahraman yüreklerin Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine daha da perçinlemiştir.
3 Mayıs 1944 olaylarıyla Türk milliyetçiliğine kurulan sinsi ve kirli tuzak kalbi vatan aşkıyla çarpan sinelerde parçalanmıştır.
80 yıl önce, Türk milletinin sağduyusunun mümtaz örneklerini sergileyerek; milli kültürümüze, inançlarımıza ve değerlerimize yönelik saldırılara karşı milli muhalefeti başlatan ve demokrasi meşalesi yakan aralarında Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’in ve Merhum Atsız’ın da yer aldığı Türkçü kahramanları rahmetle ve şükranla yad ediyorum."

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bora Balcıoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ile GörüştüÖnceki Haber

Başkan Bora Balcıoğlu, İstanbul Valisi D...

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Alipaşa Mahallesi'nde Ayçiçek Ekimi GerçekleştirdiSonraki Haber

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu,...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel