Volkan Yılmaz: "9 Köyümüzün plan çalışmasını bitirdik"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volkan Yılmaz: "9 Köyümüzün plan çalışmasını bitirdik"
Abone ol
Silivri Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 9 tane köyün plan çalışmasını bitirdiklerini, Ocak ayı meclisinden sonra İBB'ye teslim etmeyi düşündüklerini söyledi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, "Bakın, Silivri'de 10 yıl boyunca hiç elinizi sürmediğiniz taşkın alan sorunu halledildi. 100 bine yakın insanın yaşadığı Silivri'nin merkezindeki planların tamamı yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi'ne bir cami yapamadık. Niye biliyor musunuz? Planlarda bir tane cami, bir tane okul, bir tane kreş yeri olmadığı için yapamadık. Mal sahibinden muvafakat alarak Cumhuriyet Mahallesi'ndeki camimizi yapabildik. Sağlık ocağı yapamıyoruz, okul yapamıyoruz. Silivri'nin Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi'ni hem İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza onaylattık. Bu belge bir kâğıt parçasından ibaret değil. Silivri'nin bütün afet risklerini içerisinde barındıran bir çalışma. Bu taşkın planının geçebilmesi için mikro bölgeleme çalışmaları yapılması, zemin etütlerinin yapılması gerekiyordu. Silivri'de 5 bin dönüm arazide hiçbir zemin etüdü yapmadan Silivri Belediyesi oralara imar vermiş arkadaşlar. Orada bir sıvılaşma var mı yok mu bakmadan. Yani zemin etütleri ve mikro bölgeleme çalışmaları yapılmadan imara açılmış ve yapılaşmış buralar. Biz bu konuyla ilgili İBB ile görüştüğümüzde mikro bölgeleme çalışmalarında bizi öne aldılar ama bunun 2,5 yıl süreceğini ifade ettiler. Biz İBB'ye ihaleye çıkmayın dedik ve Silivri Belediyesi olarak tüm şehrin mikro bölgeleme çalışmalarını yaptık, bitirdik ve onaylattık."

"Unuttuğunuz köyler var"

"Bunlar az iş değil. Bir de unuttuğunuz, gözünüzü ve kulağınızı kapattığınız köyler var. Örneğin, Akören'de bir ev yapacak vatandaş ve 2 bin 500 metrekare arazisi varsa buraya bir tane ev yapabiliyor. Dört tane çocuğuna dörde bölüp yapamıyor çünkü 2 bin 500 metrekare şartı var. Bununla ilgili hiç dert edinmemişsiniz, elinizi değdirmemişsiniz, İBB'ye bununa ilgili bir sunum yapmamışsınız ve bir plan yapmamışsınız. Biz 9 tane köyümüzün plan çalışmasını bitirdik. İnşallah Ocak ayı meclisinden sonra İBB'ye teslim etmeyi düşünüyoruz. Artık köyde yaşayan bir vatandaşımız, 2 bin 500 metrekare arsasına beş tane ev yapabilecek. Bu şartı 500 metrekareye indiriyoruz. Bunların hiçbirini yapmayanlar kürsü olunca, mikrofon ve kameralar açık olunca bir güzel anlatıyorlar. Tabii ki eleştireceksiniz ve biz de yaptığınız eleştirilerden hissemize düşen payı alacağız. Ama yapılanları hiçbir şekilde söylememek, yapılanlara vurgu yapmamak da biraz vicdansızlıktır. Bu planda imarsız olan bir metrekare yeri dahi imara açmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmaz: “Silivri'ye Kütüphane ve Etüt Merkezi kazandıracağız"Önceki Haber

Yılmaz: “Silivri'ye Kütüphane ve Etüt Me...

DİSK: ’Asgari’ 13 bin 200 olmalı!Sonraki Haber

DİSK: ’Asgari’ 13 bin 200 olmalı!

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel