Tunacan Yaşar’dan “Bu arsayı satmayın” çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tunacan Yaşar’dan “Bu arsayı satmayın” çağrısı
Abone ol
CHP Silivri İlçe Başkanlığı önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Tunacan Yaşar, Değirmenköy’de Belediye tarafından satışı gündeme gelen sanayi sitesi arsası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşar, Belediye Başkanı’na seslenerek, arsanın satışının durdurulması çağrısı yaptı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Tunacan Yaşar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Değirmenköylüler olarak çok güzel bir mahalleye sahibiz. Bugün hakkında konuşacağımız arazide Değirmenköyümüzün en güzel yerlerinden biri. Biz bu yerin halk olarak satılmasını istemiyoruz. Başta işgalci dendi, esnaf dükkanlarından çıkartılmak istendi. Bir kamuoyu oluşunca da, Başkan bey baktı ki esnafı çıkaramıyor, depremi bahane ederek yıkım istedi. Nitekim baskılar sonucu 1640 m2 yer bölüp 13 adet dükkan yapacak.”

“Belediye burayı aldığında sevinen vatandaşlar Belediyeden dükkan bekliyor. Ancak, özel bir şirkete satılacaksa neden satın alındı. Belediye, al - sat mı yapıyor? O zaman herkes Milli Emlaktan beğendiği yeri Başkan beyden rica etsin, Başkan bey alsın, sonra da talep edene satsın, böyle bir mantık olabilir mi?”

“Biz, burada Belediyenin öncülüğünde bir Sanayi Sitesi kurulmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanı burayı devir aldığında vatandaşlar bir umuda kapıldı. Vatandaşın beklentisi buraya sanayi sitesi kurulması ve Değirmenköy’deki ikamet eden zanaat sahiplerinin burada dükkan sahibi olmasıydı.”

“İlerleyen süreçte Başkan bey burayı satma kararı aldı. Kendisi buranın satışıyla personel maaşını ödeyeceğini söylüyor. Cidden; bu bahaneler insanlara komik geliyor. Burası satılır ise; halkımıza ve onların hayallerine ihanet edilmiş olacak. Bizim sizler aracılığınızla Başkan beye çağrımızdır. Burayı satmayın, gelin buraya bir Sanayi Sitesi kurun. Değirmenköylü, Silivrili meslek sahibi vatandaşlarımıza buradan bir yol açın.”

Yaşar; “Değirmenköy’de hayvancılık ne haldeydi, şu anda ne halde?”

Açıklamasında, İBB’nin encümen kararıyla gündeme gelen Değirmenköy’deki mezbaha alanının kiraya verilmesi konusuna da yer veren Tunacan Yaşar, şu ifadelere yer verdi;

“İlk olarak; Değirmenköy’de hayvancılık ne haldeydi, şu anda ne halde? Vatandaşla bunu konuşmak lazım. Burada mezbahaya ne kadar ihtiyaç var?”

“İkincisi; tabi ki mezhaba, mezbaha olarak işlev görsün isteriz, bunun için de ne yapmamız gerekiyorsa yaparız, bu da bir yanlışsa karşısında dururuz. Ama, mezbahanın kiraya verilmesiyle Belediyenin yaptığı bu satışı kıyaslamak akıl işi değildir.”

Başar Turizm
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenköy Pazarı meyve ve sebze fiyatları (13.09.2023)Önceki Haber

Değirmenköy Pazarı meyve ve sebze fiyatl...

BAŞKAN YILMAZ AÇIKLADI: "TR-34SLV"Sonraki Haber

BAŞKAN YILMAZ AÇIKLADI: "TR-34SLV"

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel