"Silivri'ye mezbaha yapılana kadar mücadeleye devam edeceğiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Silivri'ye mezbaha yapılana kadar mücadeleye devam edeceğiz"
Abone ol
Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Töreni ile Büyüksinekli, Küçüksinekli ve Alipaşalı 150 üreticiye 495 bin TL değerindeki 30 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'ye mezbaha yapılması ile ilgili mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Canlı Hayvan Satış Pazarının yanında bir mezbaha yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Volkan Yılmaz, "Bildiğiniz gibi İstanbul'un ilk ve tek Canlı Hayvan Satış Pazarını ilçemize kazandırdık. Ancak hangi hayvancıyla konuşsam, 'Başkanım bu hizmeti yaptınız ama bir de mezbaha ile taçlandırırsanız masanın dört ayağı yere basmış olur ve hayvancı hayvanını Esenyurt'taki mezbahaya kesime gideceği için 3 ila 5 bin TL ucuza satmaz, değerinde satar' diyor.

Bu mezbahanın yapılması konusu beni en çok dertlendiren konulardan bir tanesi. Şunu diyebilirsiniz; 'Başkanım hayvan pazarını yaptın, mezbahayı da yaparsın.' Mezbahayı yapamıyoruz çünkü mezbaha yapma görev, yekti ve sorumluluğu İBB'de. Ben MHP Grup Başkanvekili olduğum İBB meclisinde de İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yüzüne de Canlı Hayvan Satış Pazarının yanına bir mezbaha yapılması gerektiğini defalarca söyledim. Araziyi ben vereyim siz de mezbahayı yapın dedim. 75 milyar TL bütçesi olan İBB, Silivri'de 15-20 milyon TL harcayıp bir mezbaha yapamaz mı? Cevap vermediler.

O halde yetkiyi bize devredin, mezbahayı Silivri Belediyesi olarak biz yapalım dedik. Yine cevap vermediler. Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor! Niye buna onay vermezler?

İBB buraya mezbaha yapmayarak kimi cezalandırıyor? Derdiyle dertlenmediği, empati yaparak kendini yerine koymadığı Silivri'nin hayvancısını, çiftçisini cezalandırıyor.

Sayın İmamoğlu'nun, İBB yetkililerinin ya da Silivri'deki CHP'li meclis üyelerinin yolu buraya düşerse sorun onlara: Başkan geldi anlattı bu mezbaha konusunda doğru mu söylüyor, haklı mı haksız mı diye sorun. Ancak şunu söyleyeyim; siz hiç merak etmeyin bu kardeşiniz eninde sonunda o mezbahayı buraya yapacak. Silivri'ye mezbaha yapılana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Mezbahaya kim engel olursa bu işin altında kalır." ifadelerini kullandı.

Dağıtım törenlerine; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uykusuzluğa İyi Gelen Melisa Çayının 17 FaydasıÖnceki Haber

Uykusuzluğa İyi Gelen Melisa Çayının 17...

Değirmenköy Spor ilk maçını Tepecik A.S. ile oynayacakSonraki Haber

Değirmenköy Spor ilk maçını Tepecik A.S....

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel