Silivri’de 350 tekvandocu kuşak değiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Silivri Tekvando Spor Kulübü öğrencileri, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirilen kuşak atlama töreninde hünerlerini sergiledi. 350 öğrencinin kuşak değiştirdiği törene katılan misafirler minik sporcuların yaptığı hareketlere hayran kaldı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL

Silivri Tekvando Spor Kulübü’nün 2023 yılı 3. Dönem kuşak sınavı için coşku dolu bir tören düzenlendi. Silivri’nin ilk Tekvando Spor Okulunun kurucusu Cem Soydaş hoca ve ekibinin hazırladığı törene çok sayıda davetli, sporcuların aileleri ve yakınları ile sporseverler katıldı. Değişik yaş gruplarına ait öğrenciler tek tek ve gruplar halinde hünerlerini sergilerken, izleyenlerden hayranlık ve bol bol alkış aldı.

Kuşak törenine; Silivri İlçe Müftüsü Sn. İsa Sağlam, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Sn. Ekrem Pamuk, Silivrispor BaşkanıSn. Nuri Çolakoğlu, Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Engin Akbal, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürü Sn. Türkay Polat, Silivri Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Sn. Tamer Bıyıklı, Avrupa Dünya Şampiyonu Milli Takım Antrenörü Sn. Turgut Uçan, İstanbul Bölgesi Milli Takım Antrenörü Sn. Metin Özdemir, Turgut Reis İlköğretim Okul Müdürü Sn. Gökhan Değirmenci, Silivri Adalet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Selahat Özel, Şerife Baldöktü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sn. İskender Özdemir, Silivri Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Sn. Yemen Erdem, Emekli öğretmenlerimizden Sn. Yahya Yücel katılım sağladılar.

Törene saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlandı. Yılda üç kez yapılan kuşak atlama dönemi dolayısıyla düzenlenen gösterilerde, programa katılan 350 civarında tekvando öğrencisi tek tek ve gruplar halinde eğitimleriyle ilgili savunma ve dövüş tekniklerini sergiledi. Program sırasında bir öğrencinin İstiklal Marşımızın tamamını okuması salondan büyük beğeni ve alkış aldı. Bir öğrencinin ise ayakla tahta kırma hareketi sonrasında Atatürk portreli bayrak açılması gösterisi görülmeye değerdi. Diğer bir öğrencinin de ard arda dört kez ayakla tahta kırma gösterisi izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Programın sonuna yaklaşılırken, Silivri Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Sn. Yemen Erdem sporcularımıza ve emeği geçenlere dualar okudu.

Törene katılan ve bugüne kadar Silivri Tekvando Spor Kulübü’ne katkı sağlayan Protokol görevlilerine plaket verildi.

Kuşak töreninde kendisine plaket verilen Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk konuşmasında; “Programın yapımında emeği geçen hocama çok teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” düsturuyla çalışmalarını özellikle takip ediyoruz. Bizler de elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız. Çok teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Törende konuşan Silivri İlçe Müftüsü İsa Sağlam; “Sporcu kardeşlerimizi yetiştiren hocalarımıza ve bu spora gönderen ailelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle dua eden hocamızın duasından bir hususu ben de tekrar hatırlatmak istiyorum. Şu anda gölgesinde huzur içinde bulunduğumuz şanlı al bayrağımızın her bir müsabakada inşallah uluslararası müsabakada sizlerin göndere çekeceğinizi ve istiklal marşını okutacağınızı düşünüyorum. Hepinize saygılarımı, selamlarımı arz ediyorum, Allah’a emanet olunuz.” İfadelerini kullandı.

Törende konuşan Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Akbal da şu ifadelere yer verdi;

“Atatürk çocuklar için şöyle söylüyor; “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.” Burada çocuklara hem kendisini korumayı öğretiyorsunuz. Bunu sağladığı için Cem hocamı, buraya çocuklarını getirdiği için bütün velilerimi tebrik ediyorum. Çocuklar yolunuz bahtınız açık olsun. Ülkemiz size emanet.”

Silivri Adalet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Selahat Özel, konuşmasında şunları söyledi; “Bu kadar sporcu burada kuşak imtihanına giriyorsa her şeyiyle canıyla sermayesiyle herkesle mücadele ederek bu sporu buraya getiren Cem hocama kocaman bir alkış rica ediyorum. Ne çektiğini en iyi bilenlerdenim. Zorluğu yendi, yendiğini de burada görüyoruz. Kendisini tekrardan bir tebrik etmek istiyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Sevgili sporcularımızı tebrik ediyorum. İnşallah aranızda milli takım sporcuları da çıkacak. İnşallah bayrağımızı göklerde dalgalandıracaksınız. İstiklal marşımızı yurt dışında göğsümüzü gere gere okutacaksınız. Hepinizi tebrik ediyorum, iyi akşamlar diliyorum.”

Protokolde bulunanlara plaket takdim edilmesi ve konuşmalardan sonra program nihayete erdi.


 

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Batı illerine şiddetli yağış, sel, fırtına uyarısıÖnceki Haber

Batı illerine şiddetli yağış, sel, fırtı...

Erkekleri öldüren virüs keşfedildiSonraki Haber

Erkekleri öldüren virüs keşfedildi

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel