MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın Ay Türk Haber'e konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın Ay Türk Haber'e konuştu
Abone ol
Ay Türk Haber olarak Değirmenköy’de başladığımız siyasetin nabzını tutma serisine Silivri’de devam ediyoruz. İlk olarak MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ı makamında ziyaret ettik. Kendisiyle tanışma ziyareti olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmede, siyasete dair konuları da ele aldık. Parti faaliyetlerini ve Silivri Belediyesi’nin hizmetlerini konuştuk.Kendisine sorduğumuz soruları ve aldığımız yanıtları aynen yayınlıyoruz.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Hasan Bircan:

Zafer bey, MHP yönetimindeki Silivri Belediyesi’nin hizmetlerinden bahsetmek gerekirse neler söylemek istersiniz.


Zafer Yalçın:

Değirmenköy’den başlayacak olursak, Futbol Stadı’nın eski halini biliyorsunuz.

Seçimlerde Volkan Başkan Değirmenköy’e geldiğinde sahanın ortasında hayvanların otladığını görünce, buraya mutlaka bir modern stad yapılmasının ilk iş olacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerin ardından onay çıktı. Belediyemizin de katkıları ile donanımlı bir spor tesisi Değirmenköy Mahallemize kazandırıldı.

Kapalı Pazar Yeri yapıldı. Bana göre çok güzel oldu, vatandaşlarımız orada düğün gibi organizasyonlarını gerçekleştiriyor.

Değirmenköy’de bu yatırımların dışında Belediye’nin yapması gereken hizmetler de aksamadan devam ediyor.  

 

Silivri Belediyesi’ni on yıl boyunca iyisiyle, kötüsüyle Cumhuriyet Halk Partisi yönetti.

Şimdi tarım faaliyetlerimiz ile alakalı bizi eleştiriyorlar, onlar hiç çiftçiye destek verecek bir çalışmada bulunmuşlar mı?

Özcan bey'in yaptığı güzel şeylerden biri Tarım Lisesini ve Araştırma Merkezini kurmak oldu, ama onu zenginleştiren biziz. 

Yıllarca eşe dosta verilen belediye arazileri, şu anda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından işleniyor, ve elde edilen ürünler ücretsiz şekilde Silivri'li hemşehrilerimize dağıtılıyor.

Hasan Bircan:

Bu yardım hizmetlerini nasıl koordine ediyorsunuz?

Zafer Yalçın:

Yardımlar muhtarlıklar aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Hiç bir ayrım yapmadan herkese eşit, adil olarak dağıtılıyor.


Hasan Bircan:

Bu yapılan hizmetler tabii ki güzel, herkes gibi biz de takdir ediyoruz. Şimdi Değirmenköy gibi uzak mahallelere hizmet götürürken sizin de kabul ettiğiniz zorlandığınız durumlar var mı, nelerdir ?

Yani Silivri merkezden uzak mahallelere bilhassa altyapı, yol gibi hizmetlerin sağlanması zor olsa gerek.

Zafer Yalçın:

Silivri, alan olarak çok büyük bir bölge. Ama buna rağmen belediyemiz elinden gelen en iyi hizmeti vermeye gayret ediyor. Mesela Değirmenköy olsun, Gümüşyaka olsun, diğer mahalleler olsun son üç buçuk yılda tonlarca asfalt döküldü. Ama bir de evinin önüne kadar asfalt isteyenler var...


Şimdi hakikaten hizmet var, Silivri Belediyesi uyuyan bir devdi! Belediye Başkanımız oradaki birimleri çalışır duruma getirdi.

Başkanımız Danamandıra’da bir şey yapıyorsa oraya on kere gidiyor.

Değirmenköy’de yirmi tane sokak varsa beş sokağa asfalt yapılmışsa iki tane sokağa yapılamamışsa, hizmet gelmiyor demek doğru olmaz.

Üç buçuk yılda yaptığımız asfaltı hayal edemezler. Silivri Merkez'e, Gümüşyaka’ya, Selimpaşa’ya, Değirmenköy’e ve diğer mahallelere yaptığımız asfaltı hayal edemezler.

Belediye Başkanı halkın içinde. Sokaklarda geziyor, sahilde dolaşıyor, hiç beklemediğiniz sokak’ta bile karşınıza çıkabiliyor.

Köylerde saman, arpa tohumu dağıtılıyor.

Silivri Belediyesi kendi çöpünü kendi toplayan bir belediye haline geldi. Bu bir başarıdır. Biz yapacaktık diyorlar. Şimdiye kadar niye yapmadılar?

Mimarsinan Köprüsü’nü, Tarihi Kısa Köprü’yü kullanıma açtık. On senedir bir köprüyü açamadılar. Gerekçeleriyse iktidarın izin vermemesi. Mücadele etmeliler. Biz mücadele ettik ve açtık.

Aydınlatma yapmakla olmuyor diye eleştiriyorlar. 1980’li yıllardan kalma aydınlatmalar ile yaşıyorduk. Niye yapmadılar. Şuan da belediye yapması gerekenleri ve daha fazlasını yapıyor.

Gıda Bankası olarak güzel bir şey yapılmış, güzel bir hizmet Allah razı olsun...
Ancak biz devraldığımızda 500 - 600 bin lira borcu vardı. Şu anda 4 milyon TL para var kasasında. 1000 kişiye dağıtılan erzak şimdi 6000 kişiye dağıtılıyor.

Her gün 700 - 800 kişiye fakir fukaraya yemek dağıtan aş evi var.

O yüzden bir işi başarmak zor olsa dahi mücadele etmek, dertlenmek, mesai harcamak gerekir. Şu anda Silivri’nin dertleriyle dertlenen, gecesini gündüzüne katan bir Belediye Başkanı olduğu için zorluklar kolaya dönmüş durumda.

 

Hasan Bircan:

Zafer bey, seçimlere doğru gidiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim çalışmalarınız var mı?

 

Zafer Yalçın:

Genel Merkez'imizin talimatları doğrultusunda seçim çalışmalarımıza başladık. "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu", “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” gibi toplantılar gerçekleştirdik. Sandık görevlilerimiz hazır. Eylül ayında bir toplantı planlıyoruz. Cumhur İttifakı’nın zaferi için 2023 seçimlerine çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.
 

Hasan Bircan:

Seçimi alacağınıza inanıyor musunuz?

Zafer Yalçın:

Belediye seçimlerini kazanacağımıza inanıyorum. Bu söylediklerimi tarihiyle birlikte not alabilirsiniz. 2024 yılında Volkan Yılmaz belediye seçimlerini kazanacak.

Geride kalan dönemi ve Volkan Yılmaz ile geçen 5 yılı karşılaştırdıklarında vatandaşlarımız gerçek hizmeti görüyor. Bu sebeple 2024 yılında da kararını ona göre vereceklerine inanıyorum.

Bizler yine yaptıklarımızı ve gelecek dönemde yapacaklarımızı anlatacağız.

Yani yurtdışında gezmeyle olmuyor bu işler. Biz halkımıza hizmet ile meşgul oluyoruz.

Hasan Bircan:

Zafer bey vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Partili Kırkpınar Açıkladı; Yıldırım İzmir’e GeliyorÖnceki Haber

Ak Partili Kırkpınar Açıkladı; Yıldırım...

beIN SPORTS’un Dijital Evreni GenişliyorSonraki Haber

beIN SPORTS’un Dijital Evreni Genişliyor

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel