Melih Yıldız: “Değimenköy esnafını iki satır yazıyla kış günü sokakta bıraktınız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Melih Yıldız: “Değimenköy esnafını iki satır yazıyla kış günü sokakta bıraktınız”
Abone ol
Silivri Belediyesi 2023 Yılı Nisan Ayı Toplantısının II. Oturumu’nda 2022 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Silivri Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, şubat ayında Değirmenköy sanayi esnafının tahliyesine yönelik gönderilen tebligatları da eleştirerek “Sorun bakalım Değirmenköy halkı bu durumda mutlu mu?” dedi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Silivri Belediyesi ve İBB Meclis üyesi Yıldız, 2022 Yılı Faaliyet raporunun görüşüldüğü 2023 yılı Nisan ayının 2. oturumunda sert eleştirilerde bulundu. “Mutlu Silivri” söyleminin kulağa hoş gelen güzel bir söylem olduğunu ifade eden Yıldız, Silivri’lilerin mutsuz olduğunu örneklerle açıklarken, Değirmenköy ile ilgili şunları söyledi;

“Değirmenköy Sanayi esnafını iki satır yazıyla kış günü sokakta bıraktınız. Onların çığlıklarına duyarsız kaldınız. Sorun bakalım Değirmenköy halkı bu durumda mutlu mu?”

“Esnafımızın gelirini arttıracak, refahını yükseltecek hangi yatırımları yaptınız ki, esnafımız mutlu olsun? İnşaat işinde çalışanlar, mimarlar mühendisler, müteahhitler, emlakçılar, sanayiciler hepsi mutsuz sayın Başkan.”

“2022 yılına ait faaliyet raporunda kaydedeğer bir eser yine göremedik.”

Melih Yıldız, 2022 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri; Atılım ve yatırım yılı dediğiniz 2022 yılına ait faaliyet raporunda kaydedeğer bir eser yine göremedik. Yine bol bol yıkım fotoğrafları, hükümet tarafından serilen asfalt fotoğrafları, tarım faaliyetlerine dair arpa ve saman fotoğrafları, bir de yüzme havuzu gördük, o da sanırım bakanlık tarafından. Faaliyet raporunda müdürlüklerin bütçelerine baktığımızda Silivri’mizin bir yılında sosyal yardımlaşmasında, kültüründe, sanatında, gündelik toplumsal hayat standardında, düşüş olduğunu görmekteyiz. 2022 yılında öngördüğünüz Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinin yüzde 80’ini, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütçesinin  yüzde 50’sini, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün bütçesinin yüzde 75ini, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesinin yüzde 1’ini, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bütçesinin yüzde 20’sini gerçekleştirirken, Başkan beyin Özel Kalem Müdürlüğü giderlerinde yüzde 100 oranında, yine Başkan beyin kendi reklamı için kullandığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü giderlerinde ise yüzde 300 oranında  fahiş artışlar gerçekleşmiştir. Sanırım çöpe gitmeyenler, bu rakamlara Halkla İlişkilere ve Başkan beyin Özel Kalem Müdürlüğü’ne giden paralar.

Faaliyet raporunun giriş bölümünde bakın Başkan bey ne demiş; “ Vatandaşla düşüncelerimizi fikirlerimizi paylaştık, karşılıklı istişareye dikkat ettik. Dükkanını su basan esnaf abimizin feryadına ne demişti Başkan bey? 153’ü ara diye azarlamıştı, hatırladınız mı değerli arkadaşlar. Yine kırsal mahalle sınırı dışında kalıp, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın feryadına ise bu sefer İski’yi ara diye azarladı.

Bizim muhalefet olarak vermiş olduğumuz önergelere Başkan bey şiddetle tepki gösterip, iki ay sonra aynı konuyu meclise karar almak üzere getirmesi tam bir tutarsızlıktır. 4. yılınızı bitirdiniz, tutarsız ve anti demokratik davranışlarından bir türlü vaz geçemediniz.

Göreve gelir gelmez yapacağız dediğiniz Kültür Merkezinden hala eser yok, sadece fotoğrafları görüyoruz. New Center denen garabeti yıkacağınızı söylemiştiniz, New Center hala orada duruyor. Geldiniz gidiyorsunuz, otopark sorununu 3 yıl içerisinde 5 adet kapalı otopark yaparak çözeceğim demiştiniz,  daha bir tanesini bile bitiremediniz. 100 bin metre kare çocuk köyünü çocuklar hala bekliyor sayın başkan.

2021 yılında şehri ikiye bölen E-5 Karayolu Projesi ile ilgili Bakan beyle görüştük, müjde yakın demiştiniz yıl 2023 yine müjde diyorsunuz bilboardlar süslendi ama ortada yine bir şey yok. Sanırım bu projeye de görev süreniz yetmeyecek, aynen Selimpaşa’da olduğu gibi  bunun yapımı da bizlere nasip olacak.

"Mulu Silivri, güzel bir söylem"

Mulu Silivri, güzel bir söylem. Hepimiz bu söyleme uygun çalışmalıyız. Kulağa hoş gelen bir cümle. Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı, aşırı gelir kayıpları, üretenin üretemez, çalışanın geçinemez hale düştüğü, özellikle genç işsizliğin kol gezdiği, esnafın siftah yapamadığı, kiraların alıp başını gittiği, çaresizlik içerisinde ne yapacağını bilmeden, kaderine teslim olmuş binlerce Silivri’li riskli binalarda yaşarken, nasıl bir mutlu Silivri olabilir değerli arkadaşlar. Bu da yetmiyormuş gibi, sanki hükümetle yarışıyormuşçasına Belediyenin tüm hizmetlerinde zam yaptınız. Emlak vergilerini fahiş bir seviyede arttırdınız. Yüzde 1000’lere varan artışlar yaptınız. Gidin Ortaköy’e, gidin Selimpaşa’ya sorun bakalım mutlular mı? Vatandaşın kullandığı her boş alana ecrimisil işgaliyet kestiniz. Sanayi bölgelerinin altyapı problemleri devam ediyor. Ruhsat harcı üzerinden ekstra yüzde 2’lik harç talep ediyorsunuz, hiç değilse yol düzenlemelrini yapsaydınız bari. Yazlıkçı komşularımız, sanayicilerimiz mulu mu sayın Başkan?

Gümüşyaka balıkçı barınağı deyip durdunuz, heyetlerle fotoğraflar çekildiniz, ne oldu balıkçı barınağına? Gümüşyaka’lı hemşehrilerimiz mutlu mu? Balıkçılar çarşısını iki katına çıkarmanız gerekirken siz mevcudu kapatmaya uğraştınız. Sorun bakalım, balıkçı esnafımız mutlu mu? Kavaklı’nın kalbine kocaman inşaat yerleştirdiniz, bir yıl içinde hizmete açılacak, yöre insanından 450 kişiyi işe alacağız dediniz, inşaat durdu akıbeti belirsiz. Kavaklı halkı mutlu mu sizce arkadaşlar?

"Değirmenköy halkı bu durumda mutlu mu?"        

Değirmenköy Sanayi esnafını iki satır yazıyla kış günü sokakta bıraktınız. Onların çığlıklarına duyarsız kaldınız. Sorun bakalım Değirmenköy halkı bu durumda mutlu mu?

Esnafımızın gelirini arttıracak, refahını yükseltecek hangi yatırımları yaptınız ki, esnafımız mutlu olsun? İnşaat işinde çalışanlar, mimarlar mühendisler, müteahhitler, emlakçılar, sanayiciler hepsi mutsuz sayın Başkan.

"Silivri’deki spor severler mutlu mu?"

İki marina projesi açıklamıştınız, dört yıl geçti hala ortada bir şey yok. Silivri’nin marka takımı Silivrispor başarıya koşmaya devam ediyor, ben buradan kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum, onlara verdiğiniz sözleri tutmadınız. Otopark ve Otogar gelirlerini her ay Silivrispor ve amatör spor kulüplerine vereceğim dediniz, tüm kulüplerimizi kendi kaderlerine terk ettiniz. Soralım bakalım, Silivri’deki spor severler mutlu mu?  

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kardeş Pakistan’dan Anlamlı BağışÖnceki Haber

Kardeş Pakistan’dan Anlamlı Bağış

Türkiye’de bugün hava nasıl olacak?Sonraki Haber

Türkiye’de bugün hava nasıl olacak?

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel