Ketancı; “Yüzlerce kamyon kaçak hafriyat dökülmüş”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ketancı; “Yüzlerce kamyon kaçak hafriyat dökülmüş”
Abone ol
Büyük Bilirlik Partisi Silivri İlçe Başkanlığı devir teslim töreninde konuşan yeni BBP Silivri İlçe Başkanı İhsan Ketancı, Selimpaşa’da dere yatağına yüzlerce kamyon kaçak hafriyat döküldüğünü tespit ettiklerini söyledi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

“Burada çevre katliamı var”

BBP Silivri İlçe Başkanı İhsan Ketancı, 10 Aralık 2023 Pazar günü BBP İlçe binasında basın ve medya mensuplarına verilen kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Bundan bir hafta önce Altınorak’ta sel felaketi oldu. Benim yönetimimdeki arkadaşım haber alınca, mağduriyet yaşıyor yardımcı olayım diye arabamla oraya gittiğimde gördüğüm manzara karşısında açık konuşayım korktum. Altınorak’taki sel felaketini görünce aklıma 2009 yılında 1’i çocuk 4 kişinin kaybolduğu 10’larca arabanın denize sürüklendiği (8 Eylül 2009) böyle bir yerde şu anda İSKİ’nin dere istinad duvarı yıkılarak yüzlerce kamyon kaçak hafriyet dökümü yapılmış. Yetmemiş, dere yatağının içine villa yapılmış. Yetmemiş, dere koruma bandında mandra… Şimdi soruyorum; Orada alt yapı var mı? Muhtemelen yoktur. Çünkü yeşil alan. Gübre nereye gidiyor? Dereye gidiyor. Burada bir çevre katliamı var. Burası bir olası sel felaketinde o yüzlerce kamyon hafriyatın dere yatağına döküldüğünü düşünelim, ki dökülmüş, bunlar tespitli. Daha da ötesi oradaki vatandaş, yani çiftçi tozdan, hafriyat dökümünden rahatsız oluyor, yetkiliyi arıyor. Beş dakika sonra kaçak hafriyat dökümü yapan patron çiftçiyi arıyor. Diyor ki; “Aradın şikayet ettin. Sıkıntı yok. Elindeki fotoğraf ve videoları paylaşırsan, seninle buraları paylaşırız.” diyor.”

“Hepsi bende kayıtlı”

Anlattıklarının bilgi ve belgelerinin kendisinde kayıtlı olduğunu ifade eden Ketancı, yaklaşık olarak bir hafta önce yaşanan sel felaketinin hemen ardından sosyal medya hesabında durumu kaleme aldığını, ancak bugüne kadar kimseden bir ses çıkmadığını dile getirdi. Yaklaşık altı aydır konu ile ilgili çalışma yaptığını vurgulayan İhsan Ketancı, yakın zamanda elindeki dosyayı yetkililere teslim edeceğinin altını çizdi.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da 83 bin çocuk faydalanacakÖnceki Haber

İstanbul’da 83 bin çocuk faydalanacak

7 günlük turist vizesiyle gidilecek 10 adaSonraki Haber

7 günlük turist vizesiyle gidilecek 10 a...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel