İbrahim Kömür; "Ülkemiz basın özgürlüğü açısından vahim durumdadır."

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbrahim Kömür; "Ülkemiz basın özgürlüğü açısından vahim durumdadır."
Abone ol
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Silivri gazetecileri ile bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür; "2023 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde ülkemiz 165’inci sırada yer alıyor. Ülkemiz basın özgürlüğü açısından bu derece vahim durumdadır. " dedi.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, 10 Ocak Gazeteciler gününde bir basın toplantısı düzenleyerek Silivri Gazetecilerinin gününü kutladı. Kömür, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin adil, eşit ve sosyal belediyecilik anlayışına kavuşmasına 80 gün kalan güzel ilçemizin birbirinden değerli basın mensupları, herbirinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Değerli arkadaşlarım... Bizler; bu ülkenin tüm demokratik değerlerini hiçe sayan bir iktidar ile mücadele ederken, sizler de yasakları ve sansürü adeta ilke haline getirmiş bir iktidarın gölgesinde gazetecilik mesleğinizi icra etmeye çalışıyorsunuz. Siyasi iktidarın gazetecilerimizin üzerindeki baskıları ve sansür uygulamaları her geçen gün artıyor. Gazetecilerimizin haber verme özgürlüğü, yurttaşlarımızın ise haber alma özgürlüğü kısıtlanıyor.

Tüm bu çağ dışı uygulamaların sonucunda ise; 2023 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke içerisinde ülkemiz 165’inci sırada yer alıyor. Ülkemiz basın özgürlüğü açısından bu derece vahim durumdadır. Bu bir utanç tablosudur. Demokrasinin geliştirilmesinin en önemli unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Ancak ülkemizde böyle bir tablodan söz etmek dahi mümkün değildir. İktidar eliyle oluşturulan havuz medyalarında; gerçeklere karartma uygulanmakta, halkın haber özgürlüğü engellenmekte ve doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmaktadır. Bugün ülkemizde İletişim Başkanlığı siyasi iktidara muhalif olduğu için gazetecilere basın kartı vermemekte, bu kart ancak mahkeme kararı ile alınabilmektedir. Basın İlan Kurumu, Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen resmi ilanları basın mensuplarını hizaya getirme aracı olarak kullandı. İktidara yakın medyaya resmi ilanlar yağarken, muhalif medyaya zırnık koklatmadı. Gazetecilere hiçbir etkisi dahi olmayacak denilen ve “Dezenformasyon Yasası” olarak adlandırılan yasanın kabulü üzerinden 1 seneyi aşkın bir süre geçti. Yasa mecliste kabul edildiğinden bu yana “dezenformasyon” adı altında bahane gösterilerek; 33 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı. 2023 yılında 280 basın emekçisi yargılanırken cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci sayısı ise 57’ye yükseldi. 

Tüm bu iç karartan karamsar tabloya rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren siz Silivrimizin yerel basın emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler; mesleklerinizin onuru için, kamuoyuna haber ulaştırmak için gece gündüz emek harcamaktasınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Siz görevinizi en iyi şekilde ifa ettikçe, başarıya ulaşmanız an meselesidir. Yukarıda bahsettiğim karamsar olayların yaşandığı ülkemizde; halk için, topluma doğru haberi ulaştırmak için, üstü örtülmek istenen gerçekleri duyurmak için kullanan siz değerli basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KADIN BULUŞMALARINDA HİZMET VURGUSUÖnceki Haber

KADIN BULUŞMALARINDA HİZMET VURGUSU

CHP "Bora Balcıoğlu" dediSonraki Haber

CHP "Bora Balcıoğlu" dedi

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel