İBB Değirmenköy'deki mezbaha alanını kiralama kararını iptal etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Değirmenköy'deki mezbaha alanını kiralama kararını iptal etti
Abone ol
İBB'nin Değirmenköy'de bulunan mezbaha alanını kiralama kararı iptal oldu.Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Başkanlığı ve partililer ile birlikte Değirmenköy'de vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, girişimleri neticesinde İBB'nin Değirmenköy'deki mezbaha alanının kiralanması kararını iptal ettirdiklerini açıkladı.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın Değirmenköy'de vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda konuşan İlçe Başkanı Berker Esen, İBB'nin Değirmenköy'deki mezbaha alanının kiraya verilmesi kararını iptal ettirdiklerini açıkladığı açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Yakın zamanda biliyorsunuz, Değirmenköy'ü çok ilgilendiren konular mecliste gündem oldu, kamuoyunu meşgul etti. Dolayısıyla bizler CHP grubu olarak bu Değirmenköy'ü yakından ilgilendiren konuları sizlerle paylaşmak üzere bugün bir kez daha geldik. Bu ziyaretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Değirmenköy'de sizlerle daha sık bir araya gelmeye ve konuları paylaşmaya sizlerle bu süreçleri beraber yürütmeye devam edeceğiz. Bugünkü ziyaretimizi ana gündemlerinden birisi biliyorsunuz hepinizi yakından bildiği Değirmenköyümüzün sanayi esnafının burada kendine bir tebligat gelerek buradaki boşaltılma talebi. Biz bu tebligat ilk geldiğinde esnaflarımızla konuştuğumuzda burada esnafımızın iş yaptığını sadece Değirmenköy halkına değil civar ilçelere de köylere de ve fabrikalara da iş yaptığı noktasında bu konuda talebimizi dile getirdik. Daha sonra da gelen ilk tebligatta tabi deprem riski... Bu konudan bahsedilmiyordu. Fuzuli işgalci olduğundan bahsediliyordu ve esnaftan boşaltılması talep ediliyordu. Daha sonra da gelen tebligatta bu da söylendi. Elbetteki deprem riski hiçbirimizin göz ardı edemeyeceği bir gerçek. Bugün eğer bir yapının riskliyse yıkılıp yenilenmesi ya da yeniden onlarılması, olması gerekendir. Fakat esnafı kaderine terk edip onlara bir yol göstermeden onları kapı dışı ederek ve onları dinlemeden bir süreç izlemek son derece yanlıştı.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bunu dile getirdik. Belediye 'nin, Belediye yönetiminin esnafın sesine kulak vermesini ve bu çağrıya kayıtsız kalmamasını söyledik. Ve nitekim çok fazla kamuoyu olduktan sonra bu görüşmeler sağlandı. Ve bir görüşmeler neticesinde bir yol izlendi. Ama hala bir sonuç elde edilmiş değil. Biliyorsunuz bir de geçtiğimiz mecliste bir satış geldi. Burada hep beraber oy birliğiyle geçirdiğimiz bir satın alma vardı.

Milli Emlak'a ait olan Değirmenköy'ün kalbi diye adlandırdığımız bu arsayı biz belediye envanterine hep beraber oy birliğiyle kazandırdık. Fakat bunu yaparken amacımız neydi? Buranın çok değerli bir arazi olmasından dolayı özele geçmemesi. Bunun kamu da kalması anlamından hep beraber bir karar alıp bunu geçirdik. Daha sonrasında böyle düşünürken belediye yönetiminin bir anda karşımıza satışla gelmesini de yadırgadık. Bizim için burada önemli olan Değirmenköy' 'ün kalbi diye adlandırdığımız ve hepimizin burada kamunun malı olan, hepimizin toprağı olan bu yeri satılmasına karşı olduğumuzu ve meclis üyelerimizle de beraber komisyona şerhimizi koyarak da red verdik. Buradaki amacımız bu değerli arsa belediye envanterinde kalsın, kamu da kalsın. Kamuoyu ile biz bu arsayı değerlendirelim.

Bizim olaya bakışımız budur. Biz bu anlamda elbette ki Belediye satış yapabilir. Buna bir itirazımız yoktur. Ama satılan yer değerliyse ve böyle bir anlam ifade ediyorsa ve Değirmenköy 'ün kalbi diye konumlandırdığımız bir yer ise burada kamu da kalması hepimizin faydasına olacaktır, yararına olacaktır. Bu konu hakkında sizleri hem bilgilendirmek hem sohbet etmek hem de sizlerden de görüş almak üzere toplandık.

İBB’NİN MEZBAHA KİRALAMA KARARINI İPTAL ETTİRDİK

Bir diğer konu ise mezbaha konusu gündeme geldi. Tabii Belediye burada eksiye düşünce bir anda açıklama getiremeyeceği bir tabloya gelince karşımıza farklı bir gündem getirdi ve burada biz arkadaşlarımızın da bizlerinde konuyu takip edeceğimizi ilk dakikada öğrendiğimiz anda söylememize rağmen bir skandal karar varmış gibi bir gündem yaratmaya kalktılar. Onunla da ilgili bilgi verelim. Mezbaha yeriyle ilgili bir kiralama söz konusu oldu. Fakat bizlerin yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Büyükşehrimizle birlikte Encümenin almış olduğu bu kararı  iptal ettirdik ve burada bu kiralama kararı da iptal olmuş oldu.

Burada gene biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak vatandaşlarımızın yararına olan bu işe hep beraber imza atmış olduk ve sonrasında da burayı nasıl değerlendireceğimiz noktasında tasarruflarımızı hep beraber sizlerle de paylaşarak Büyükşehir nezdinde de süreçleri takip edeceğiz.

Değirmenköy Merkez Çarşılar Erdinç Kurulay'ın kahvehanesinde gerçekleşen toplantıya; CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile birlikte, önceki dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İBB VE Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Abdülcebbar Doğan, Mehmet Yönet, 2023 yılı genel seçimlerde milletvekili adayı olan Doruk Bulut ve İlçe yöneticileri ile diğer partililer katıldı. 

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİLİVRİ BELEDİYESİ MAHALLE EVLERİ KURS KAYITLARI BAŞLADIÖnceki Haber

SİLİVRİ BELEDİYESİ MAHALLE EVLERİ KURS K...

GAZİLERİN GÜNÜ SİLİVRİ'DE PROGRAMLARLA KUTLANDISonraki Haber

GAZİLERİN GÜNÜ SİLİVRİ'DE PROGRAMLARLA K...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel