Dünyanın bisiklet tutkunu Lüleburgaz’dan geçti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın bisiklet tutkunu Lüleburgaz’dan geçti!
Abone ol
“38 ülkeden 372 gezgin LYBA’da konakladı”
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

 

Lüleburgaz’ın dünyaya açılan kapısı Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi (LYBA) 2022’de dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkununu ağırladı. Kentin tanıtımında önemli bir yere sahip olan LYBA’da geçen yıl 38 farklı ülkeden 372 bisiklet tutkunu ücretsiz bir şekilde konakladı. LYBA’ya en çok ziyaretçinin geldiği ülke ise 101 kişiyle Fransa oldu.

Uygulama yönüyle Türkiye’de tek, dünyada da nadir yapılardan biri olan Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi sadece yerli bisiklet tutkunlarını ağırlamakla kalmıyor, dünyanın dört bir yanından bisikletli gezgini de ağırlayarak Lüleburgaz’ın tanıtımında önemli bir rol üstleniyor. Farklı kıtalardan yüzlerce bisiklet tutkununu ağırlayan LYBA’da bisikletliler sadece konaklamıyor, tesis sorumlusu İnanç Zorlutuna tarafından yaptırılan kent turuyla Lüleburgaz Belediyesi’nin kentin sosyal ve kültürel dönüşümünde önemli bir yeri olan Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi ve Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’ni gezme imkanı buluyor. Bununla birlikte kentin tarihi merkezinde de tura çıkan gezginler, gittikleri diğer ülkelerde Lüleburgaz’ı da tanıtıyor.

Fransızlar hayran kaldı

LYBA’dan yararlanan gezginlerin en fazla geldiği ülke ise 101 kişiyle Fransa oldu. Fransa’yı 85 kişiyle Almanya, 22 kişiyle Hollanda, 19 kişiyle İsviçre ve 18 kişiyle Belçika takip etti. Bununla birlikte bisiklet gezginlerinin ülkelerinin arasında dünyanın en küçük 6’ncı ülkesi olan Liechtenstein da yer aldı. Bununla birlikte LYBA’da sadece bisikletliler konaklamadı. Tesisin yanı başına karavanını park eden 78 farklı karavanda 230 gezgin de LYBA’nın imkanlarından yararlandı.

23 bin 740 kişi bisiklet sürdü

Tüm bu verilerle birlikte LYBA’daki bisikletlerden 2022 yılında 23 bin 740 vatandaş ücretsiz bir şekilde faydalandı. Vatandaşlar tesis içerisindeki parkurlarda kendilerine verilen bisiklet kaskıyla güvenli bir şekilde bisiklet sürüşünün keyfini çıkardı.

Tüm imkanlardan ücretsiz faydalanılıyor

LYBA’da yerli ve yabancı bisiklet tutkunları ücretsiz bir şekilde faydalanıyor. Türkiye’de sunduğu imkanlar ve yapısı nedeniyle tek olma niteliği taşıyan ve dünyada da sayılı tesisler arasında yer alan LYBA’da gezginler konaklama imkanının yanı sıra mutfak, duş ve çamaşır hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Tüm bunlarla birlikte LYBA’nın çevresini saran veledrom şeklindeki bisiklet parkurunda antrenman da yapabiliyorlar.

Gönüllü turizm elçileri

LYBA’da konaklayan yabancı turistler konaklamanın sonrasında Lüleburgaz’ın gönüllü turizm elçisi oluyor. Gezginler verdikleri plastik mataralarının karşılığında LYBA’da tesis görevlilerinden üzerinde LYBA yazılı çelik matara alıyor. Turistler söz konusu mataraları dünyanın gittikleri her noktasında sosyal medya hesaplarında paylaşarak, Lüleburgaz ve LYBA’yı anlatarak kenti dünyaya tanıtıyor. Verilen çelik mataralarla geri dönüşüme de katkı sunuluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Başar Turizm

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsung, geleceğin bağlantılı cihaz vizyonunu CES 2023’te tanıttıÖnceki Haber

Samsung, geleceğin bağlantılı cihaz vizy...

Başkan Topaloğlu’ndan pazar esnafına ziyaretSonraki Haber

Başkan Topaloğlu’ndan pazar esnafına ziy...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel