Değirmenköy’ün önder çiftçilerinden Murat Kunt ve Ceviz bahçeleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değirmenköy’ün önder çiftçilerinden Murat Kunt ve Ceviz bahçeleri
Abone ol
Değirmenköy üreticileri son yıllarda ceviz üretimine de başladı. Bir zamanlar ticari anlamda ceviz üretimi yapılmayan Değirmenköy’de artık ceviz bahçeleri bir bir çoğalmaya başlamış durumda.Bu haberimize konu olan bahçelerin sahibi ise Değirmenköy halkından hem çiftçilikle uğraşan hem de ceviz üretimi yapan genç üretici ve girişimci Murat Kunt.
ÇORLU YILDIZ DİZEL
ADIYAMAN ÇİĞ KÖFTE

Bu bir reklamdır

Bugüne kadar adı Domates ile birlikte anılan Silivri’ye bağlı Değirmenköy’de, son yıllarda alternatif ürünlerden ceviz de ticari olarak üretilmeye başlandı. Mahalle halkının genç girişimcisi ve çiftçilerinden Murat Kunt ise ilk ceviz yetiştiriciliğine 2011 yılında başladı. İlk olarak Değirmenköy’deki arazisine 80 adet ceviz fidanı dikerek işe başlayan Kunt, ilk beş yılın sonunda kazanç elde etmeye başlamasının ardından, daha sonra da 2017 yılında yine 320 ceviz fidanı daha dikerek işini biraz daha büyüttü.

Ceviz yetiştiriciliğinin, gerekli olan profesyonel hizmeti karşıladıktan sonra bölgede mümkün olduğunu ifade eden Kunt, ceviz ağaçlarındaki verimliliğin bölgenin toprak yapısına göre değişiklik gösterdiğini söyledi. İşe başlarken ekim yapılacak olan arazinin toprak tahlillerini yaptırarak uygunluğuna göre karar verdiklerini anlattı. İlaçlama, gübreleme, budama ve bakım konularında gerektiğinde ziraat mühendislerinden destek aldıklarını ifade eden Kunt, her işte olduğu gibi ceviz yetiştiriciliğinde de, gereken ilgi ve modern gerekliliklerin yerine getirildiğinde başarılı olunacağının altını çizdi.

Kendisinin çiftçilik yaparken alternatif üretim olarak bu işe başladığını belirten Murat Kunt, Değirmenköy’de cevizin eskiden beri yetiştiğini fakat ticari anlamda girişim olmadığını, son yıllarda bir kaç deneme yapıldığını ve kendisinin de heves edip bu işi yapmaya başladığını aktardı.

Değirmenköy’de ceviz üretimi yapan bir kaç kişiden biri olan genç girişimci, getirisinin uzun vade de olmasına karşın kazancının iyi olduğu ceviz üreticiliğini, bu işe başlamak isteyenlere tavsiye ediyor.

 

Başar Turizm

Kaynak:Ay Türk Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022’nin ilk Basın Kartı Komisyonu toplandıÖnceki Haber

2022’nin ilk Basın Kartı Komisyonu topla...

İçişleri’nden yeni genelge... Yurt, pansiyon ve apartlarda fahiş fiyata müsaade edilmeyecekSonraki Haber

İçişleri’nden yeni genelge... Yurt, pans...

Yorum Yazın

Saygın Bobinaj - Ali Tüzel